MFK Zemplín zdolal Dubnicu rozdielom triedy

2013-07-20 12:00:00

Už do prestávky vyhrávali po góloch Podhorina a Hamuľaka o dva góly, po prestávke sa ešte raz presadil "Hami".

Víťazstvom rozdielom triedy vstúpili do nového súťažného ročníka druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí na vlastnom trávniku nedali žiadnu šancu celku Dubnice nad Váhom, keď ho zdolali 3:0 (2:0).

Počas úvodnej desaťminútovky bolo na hráčoch oboch mužstiev vidieť, že hrajú prvý zápas novej sezóne, ale postupne začali preberať iniciatívu domáci, ktorí počas celého duelu nepustili mladíkov z Považia k ničomu. Prvý náznak šance Michalovčanov prišiel v 8. minúte, po Janočkovej spätnej prihrávke však Božokovu strelu zblokoval brániaci hráč na rohový kop. O dve minúty rovnako dopadol aj Hamuľak, ktorý v 12. minúte mal gól na kopačke, ale v čistej šanci nechal vyniknúť gólmana Maťašovského. V 19. minúte sa už domáci dočkali prvého gólu v tejto sezóne, na priamy kop Božoka na zadnej žrdi najvyššie vyskočil Podhorin a hlavou otvoril skóre - 1:0. Krátko pred uplynutím polhodiny hry Vanákovu strelu smerujúcu do šibenice vyškriabal dubnický brankár na roh. Zakrátko nato podnikol individuálnu akciu Hamuľak a šibalsky poslal loptu do siete - 2:0.


Aj v druhom polčase pokračovala veľká prevaha hráčov Michaloviec, ktorú mohol pretaviť do tretieho gólu Janočko, no jeho pekný lob skončil vedľa Maťašovského svätyne. Ďalšia šanca Zemplínčanov prišla až v 74. minúte a hneď sa skončila gólom: peknou uličkou poslal Kovaľ do úniku Hamuľaka a ten zvýšil už na rozdiel triedy. Aktivita domácich pokračovala, po Gallovom centri mal Hamuľak na hlave aj gól znamenajúci jeho hetrik a obrovskú šancu spálil aj striedajúci Regáli, ktorý po Božokovej prihrávke z päťky prestrelil. V posledných minútach domáci pohodlne udržiavali trojgólový náskok, ktorý sa ešte v 88. minúte pokúšal zvýšiť Obert, ale ľavačkou vystrelil po zemi vedľa brány.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Dubnica nad Váhom 3:0 (2:0)

Góly: 18. Podhorin, 31. a 74. M. Hamuľak

ŽK: 36. Bilovský, 55. Zahranychnyy, 61. Bielik

Rozhodoval: Michlian - 1 890 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - I. Obert, Michal Gallo, T. Sedlák, M. Vanák - Kovaľ, Podhorin, V. Janočko (78. M. Regáli), Božok - D. Kunca (85. S. Danko), M. Hamuľak (89. A. Leško)

MFK: Maťašovský - Čiernik, Púpala, Ranko, Bašič - Bielik, Bilovský, Liener (46. Takáč), Zahranychnyy (65. Števček), J. Vaško - Svorada (72. D. Švec)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 27. júla o 17.30 hod.: Rimavská Sobota - Michalovce (2. kolo)

Sobota 3. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (3. kolo)

Utorok/streda 6./7. augusta o 17.00 hod.: Námestovo - Michalovce (1. kolo SP)