Michalovce chcú hrou zapĺňať tribúny

2013-07-19 12:00:00

Posledné zápasy prípravy ukázali, že prianie druholigistu z Michaloviec môže nabrať reálne kontúry.

Už zajtra o 19.30 hod. nastúpia futbalisti MFK Zemplín Michalovce na svoje úvodné stretnutie nového druholigového ročníka. Najstarší účastník našej druhej najvyššej súťaže, ktorý v nej účinkuje nepretržite od roku 2004 a sezóna 2013/14 bude pre neho jubilejná desiata, začne majstrovské boje domácim súbojom s MFK Dubnica nad Váhom a všetci v klube veria, že aj do tretice odštartuje súťaž víťazstvom.

Intenzívna príprava

Michalovská príprava pod vedením nového kormidelníka Jozefa Bubenka trvala presne 33 dní. Skúsený lodivod spočiatku nebol veľmi spokojný so skladbou tímu. „Káder nemal potrebnú kvalitu ani kvantitu, ale postupne sa to zlepšilo a teraz je už spokojnejší. Príprava bola síce krátka, ale intenzívna a tvrdšia ako po minulé roky. Určite však padne na úžitok a prejaví sa to v majstrovskej súťaži, ktorá bude dlhá, veď čaká nás 20 zápasov v druhej lige a ďalšie v pohári,“ vrátil sa predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský k príprave. Počas nej sa michalovský káder obmieňal. Odišli piati hráči a viacerí neuspeli na skúške. „Vedeli sme, že musíme riešiť zloženie defenzívy, lebo sme sa v nej oslabili a niektorí hráči boli zranení, predovšetkým na jej pravej strane. Preto prišli Obert s Gallom, ktorí určite budú platnými hráčmi. Zháňali sme aj ďalšieho brankára a na spolupráci sme sa dohodli so skúseným Raškom. Tým pádom sme defenzívu vyriešili. V ofenzíve sa veľa zmien neudialo, odišiel iba Jurčo a náhradou za neho by mohol byť Janič, ktorý nakoniec zostáva u nás,“ prezradil.

Poučiť sa zo starých chýb

Piaty tím uplynulej sezóny by sa v tejto mohol zaradiť k ašpirantom na postup, ktorými sú Podbrezová, Senec či exligový Prešov. Posledné prípravné duely naznačili, že mužstvo sa uberá správnym smerom, len to bude musieť potvrdiť aj v samotnej súťaži. „Hlavne sa chceme vyvarovať chýb z minulosti, keď sme dobre odštartovali, niekoľko kôl sme viedli tabuľku, ale potom prišla kríza a viacero neúspešných výsledkov, kvôli ktorým sme klesli do stredu pelotónu. Teraz máme v kádri niekoľko skúsených hráčov ako Janočko, Božok, Obert či Raška, ktorí určite nedopustia, aby sa niečo podobné zopakovalo,“ uviedol šéf michalovského klubu. Na margo ambícií dodal: „Chceme hrať tak, aby si ľudia našli cestu na štadión a zapĺňali tribúny.“ V stredu sa MFK Zemplín dozvedel aj meno súpera v 1. kole Slovnaft Cupu. „Cestujeme do Námestova, ale tentoraz pohár nechceme podceniť a radi by sme sa dostali čo najďalej.“

Zdroj: denník Korzár