Exhráči Zemplína na Sĺňave premožiteľa nenašli

2013-07-18 12:00:00

Na prvom ročníku Memoriálu Antona Titka zvíťazili nad výbermi východného Slovenska aj Rakovca nad Ondavou.

Od stredy do štvrtka sa v športovo-rekreačnom komplexe Sĺňava v stredisku Paľkov na Zemplínskej Šírave uskutočnil prvý ročník Memoriálu Antona Titka, niekdajšieho prezidenta michalovského futbalového klubu. Súťažili na ňom žiacke tímy (výsledky a fotogalériu z turnaja prinesieme už čoskoro), no nechýbali ani exhibičné zápasy dospelých. Jedným z trojice mužstiev bol aj výber bývalých hráčov Michaloviec, ktorí dres FK Zemplín VTJ obliekali v sezóne 1999/2000, teda v čase, keď nebohý Anton Titko klubu prezidentoval. Michalovčania si najprv zmerali sily s Hviezdami východného Slovenska a v druhom súboji narazili na Výber Rakovca nad Ondavou. V oboch dueloch zvíťazili a stali sa tak neoficiálnymi víťazmi tohto miniturnaja skôr narodených.

FK Zemplín VTJ Michalovce - Hviezdy východného Slovenska 2:1

Góly MI: T. Kozár, Marián Dzurjo

Hráči Zemplína vyhrávali nad súperom, v drese ktorého nastúpili František Hanc, Pavol Diňa, Marek Lukáč či Štefan Horňák, po góle Tomáša Kozára, ale Š. Horňák dokázal vyrovnať. Michalovská prevaha bola korunovaná gólom Mariána Dzurja, ktorý zaznamenal víťazný gól. Po zápase bývalý poslanec NR SR Milan Urbáni spoločne so zaťom A. Titka Martinom Kočiškom pogratulovali niekdajšiemu výbornému kanonierovi Pavlovi Diňovi k jeho okrúhlej 50-tke, ktorú oslávil vo štvrtok 11. júla.

FK Zemplín VTJ Michalovce - Výber Rakovca nad Ondavou 6:3

Góly MI: M. Nemčík 2, A. Devečka, T. Kozár, Marián Dzurjo, Marjov

Michalovčania mali druhý zápas výborne rozohraný a vyhrávali už 5:0. Snaživí Rakovčania však neskladali zbrane, brankára Vladimíra Moroza prekonali hneď trikrát a dokázali znížiť na rozdiel dvoch gólov. Víťazstvo Zemplína spečatil v záverečnej minúte gólom Zdeno Marjov.

Michalovský tím nastúpil v tomto zložení:

Vladimír Moroz - Zdeno Marjov, Tomáš Kozár, Milan Capik, Marcel Nemčík, Marián Dzurjo, Adrián Devečka, Ľuboš Uhľár. Tréner: Viktor Senjuž