Trojgólové víťazstvo MFK Zemplín v generálke

2013-07-16 12:00:00

Košickú Lokomotívu zdolal rozdielom triedy 3:0, góly zaznamenali Janočko, Kunca a Hamuľak.

Druholigoví michalovskí futbalisti dosiahli aj v poslednom prípravnom súboji pred sobotňajším štartom novej sezóny pohodlné víťazstvo, tentoraz nad Lokomotívou Košice, ktorú porazili 3:0 (0:0).

Aj keď to bola pre MFK Zemplín generálka na sobotňajší duel s Dubnicou, v úvodnej 45-minútovke dal tréner Jozef Bubenko príležitosť druhej garnitúre, prvýkrát si dres A-mužstva obliekli nádejní dorastenci Jakub Grič, Milan Šimčák a Tomáš Kolesár. Aj preto nebol výkon Michalovčanov optimálny, napriek tomu niekoľko dobrých šancí na skórovanie si vypracovali. Už v 3. minúte si po prihrávke Kolesára takmer vsietil vlastný gól hosťujúci Hejnus. Krátko po štvrťhodine hry zahrával priamy kop Janič a Leško v ťažkej pozícii tesne minul Giertlovu bránu. V 22. minúte pohrozili aj hostia, po Semanovom centri skúsený Jurko z voleja namieril tesne nad. Potom krížna strela Semana išla vedľa a hneď nato na druhej strane Janičov štipľavý pokus vytlačil Giertl nad brvno. Hosťujúci futbalisti hrali v prvom polčase tvrdo a dopustili sa niekoľkých škaredých faulov.


V druhom polčase už na ihrisko v domácom drese vybehli tí hráči, ktorí pravdepodobne dostanú príležitosť aj v sobotu. A tým stačilo iba niečo vyše desať minút na strelenie dvoch gólov. Najprv sa v 55. minúte presadil z pokutového kopu Janočko, keď penalta bola nariadená za stiahnutie Galla po priamom kope Božoka. O minútu nato sa zoči-voči Giertlovi dostal Kunca a po blafáku na košického gólmana sa lopta o ľavej žrde odrazila do brány - 2:0. Aj v ďalších minútach sa hralo podľa nôt domáceho celku, ktorý mohol zvýšiť svoj náskok v 70. minúte, ale po Vanákovej prihrávke zneškodnil Janočkovu tvrdú strelu z prvej brankár Kovalík. Tretí gól Zemplínčanov predsa len prišiel v 79. minúte, keď po pravej strane unikol Kunca, nezištne prihral Hamuľakovi, ktorý nemal problém skórovať - 3:0.

MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice 3:0 (0:0)

Góly: 55. V. Janočko (11 m), 56. D. Kunca, 79. M. Hamuľak

MFK ZEMPLÍN: 1. polčas: T. Jenčo - D. Horňák, Grič, Morlacchi, Šimčák - S. Danko, L. Jacko, L. Janič, A. Leško - M. Regáli, T. Kolesár. 2. polčas: Raška - I. Obert, Michal Gallo, T. Sedlák, M. Vanák - Kovaľ, Podhorin, V. Janočko, Božok - D. Kunca, M. Hamuľak

FC LOKOMOTÍVA: Giertl (66. J. Kovalík) - Kavka, E. Bogdanovský, L. Horváth, Hejnus - Ondira, Deme (66. Bochin) - Kolek (27. Biľ), M. Hloušek (63. Biatt), Mir. Seman (63. Komjaty) - R. Jurko (66. Kinský)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 20. júla o 19.30 hod.: Michalovce - Dubnica nad Váhom (1. kolo)

Sobota 27. júla o 17.30 hod.: Rimavská Sobota - Michalovce (2. kolo)

Sobota 3. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (3. kolo)