Na memoriáli Štefana Nadzama triumf Sninčanov

2013-07-13 12:00:00

Vďaka hetriku Jozefa Maliňáka zvíťazili nad domácim výberom starých pánov 3:1. cenu Márie Nadzamovej získal Peter Pillár.

V piatok popoludní bol na programe už 18. ročník Memoriálu Štefana Nadzama, ktorý je spomienkou na bývalého výborného trénera. Po úvodnom zraze účastníkov na štadióne MFK Zemplín a následnom položení vencov na hrob Š. Nadzama na michalovskom cintoríne odštartoval súboj starých pánov Michaloviec a Sniny komentovaný Karolom Polákom. V ňom sa viac darilo hosťujúcim futbalistom, ktorí vyhrali 3:1 (1:0). Potom nasledovala súťaž v kopaní jedenástok, v ktorej súťažilo spolu 9 osobností (tréneri MFK Zemplín a MKS Sandecja a hráči z tímov starých pánov). V kopaní pokutových kopov si najlepšie počínal František Hanc, ktorý však musel svoje víťazstvo potvrdiť premenením poslednej penalty. Proti nemu sa postavil tréner brankárov MFK Zemplín Peter Pillár, a keďže Sninčan bránu netrafil, stal sa zástupca michalovského klubu víťazom Ceny Márie Nadzamovej. Hneď potom prišlo na rad losovanie bulletinu, kde bola hlavnou cenou futbalová lopta s podpismi hráčov úradujúceho slovenského majstra Slovana Bratislava. Vyvrcholením podujatia bol medzinárodný prípravný zápas medzi domácim MFK Zemplín a poľským MKS Sandecja Nowy Sacz, v ktorom zverenci trénera Jozefa Bubenka zvíťazili jednoznačne 4:0.

Michalovce starí páni - Snina starí páni 1:3 (0:1)

Góly: 69. J. Žarnay - 3., 38. a 58. J. Maliňák

V stretnutí, ktoré sa hralo 2 x 35 minút, nastúpili viacerí známi bývalú futbalisti, na domácej strane Ján a Michal Vargovci, Jozef Žarnay, Peter Geroč, Ján Gajdoščík či Ján Adamčík, na hosťujúcej čerstvý päťdesiatnik Pavol Diňa, František Hanc či Jozef Maliňák. A tí potvrdili, že futbal stále hrať vedia, a prítomným divákom predviedli viacero pekných akcií. Sninčania vyhrali vďaka trom gólom Jozefa Maliňáka 3:1, za domácich sa v samom závere presadil Jozef Žarnay. Po dueli boli vyhlásení aj najlepší hráči oboch celkov, za hostí to bol pochopiteľne J. Maliňák a za domácich J. Gajdoščík.

 

FOTO: RA