Michalovčania dosiahli prvú výhru v príprave

2013-07-10 12:00:00

V derby nedali šancu Bardejovu, ktorý zdolali jednoznačne 5:1. Už v piatok ich čaká ďalší súboj proti Nowemu Saczu.

Druholigoví michalovskí futbalisti dosiahli v stredu podvečer svoje premiérové víťazstvo v letnej príprave. Na domácom ihrisku zdolali bardejovský Partizán, ktorý hráva v rovnakej súťaži, vysoko 5:1 (3:0).

Prvý polčas východniarskeho derby sa niesol v jednoznačnej réžii domáceho celku. Tí sa už v 6. minúte mohli ujať vedenia, ale po centri Vanáka sa Hamuľak nepresadil, keď výborne zasiahol gólman Čikoš-Pavličko. O štyri minúty však už bardejovský brankár nemal nárok na Kuncove zakončenie, ktorému predchádzal center Janočka a následná prihrávka hlavou od Kovaľa - 1:0. Krátko nato mali Michalovčania výhodu priameho kopu z asi 30 metrov, k lopte sa postavil kapitán Janočko a parádnou strelou od žrde strelil druhý gól svojho celku - 2:0. Zo strany MFK Zemplín to nebolo všetko, v 24. minúte sa ocitol úplne sám pred hosťujúcim brankárom Kovaľ, ktorý bez problémov skóroval. Aj v ďalších minútach hry dominovali "bubenkovci", ale zvýšiť náskok sa im v prvom dejstve už nepodarilo.


Po zmene strán sa hra po viacerých striedaniach v oboch táboroch už viac vyrovnala, ale prišla 53. minúta a po peknom vysunutí Božokom strelil Kunca štvrtý michalovský gól. Bardejovčania sa potom dostali k viacerým zakončeniam spoza šestnástky, ale Jenčo zasahovať nemusel. V 71. minúte sa v tutovke ocitol domáci Gamkrelidze, ktorý však po dlhej prihrávke od Morlacchiho a následnej kľučke na brankára svätyňu Partizána prestrelil. O pár minút nato zaváhal na pravej strane obrany striedajúci Horňák, stopér Gallo musel zatiahnuť ručnú brzdu a hostia mali výhodu pokutového kopu. Z bieleho bodu nekompromisne znížil Kuhajdík - 4:1. Záverečné slovo stretnutia však patrilo Dankovi, ktorý po prízemnom centri Gamkrelidzeho v sklze nemal problém skórovať do odkrytej časti brány Bardejova.

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 5:1 (3:0)

Góly: 10. a 53. D. Kunca, 18. V. Janočko, 24. Kovaľ, 83. S. Danko - 77. Kuhajdík (11 m)

MFK ZEMPLÍN: Raška (46. T. Jenčo) - I. Obert (46. Gamkrelidze), Michal Gallo, T. Sedlák, M. Vanák - Kovaľ (74. L. Jacko), Podhorin (46. Morlacchi), V. Janočko (62. S. Danko), Božok (74. A. Leško) - D. Kunca (54. M. Regáli), M. Hamuľak (69. D. Horňák)

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú zverenci kormidelníka Jozefa Bubenka v piatok 12. júla o 19.30 hod. proti poľskému Nowemu Saczu. Súboj sa odohrá v rámci 18. ročníka Memoriálu Štefana Nadzama.