Slovan bez Milinkoviča, Zemplín bez Vernona

2016-03-01 12:00:00

Fortuna liga pokračuje zrýchleným tempom už dnes a zajtra zápasmi 21. kola, Michalovčania sa predstavia v hlavnom meste.

Belasí v sobotu zvládli jeden z najdôležitejších zápasov jari, keď na horúcej pôde Trenčína zvíťazili 2:0 a v tabuľke sa mu priblížili na štvorbodový rozdiel. Belasých tento úspech nabudil, povinnosť im velí zdolať dnes nováčika z Michaloviec. Zverencov trénera Nikodimosa Papavasilioua však nečaká ľahké sústo, pretože kvôli disciplinárnemu trestu bude chýbať stredopoliar Marko Milinkovič a otázny je i štart útočníka Róberta Vitteka, ktorý v Trenčíne prihrával na oba góly Slovana. "Víťazstvo v Trenčíne nás teší, zdvihlo náladu v kabíne. Už dnes ho musíme potvrdiť v domácom súboji s Michalovcami," povedal autor druhého gólu Slovana Tamás Priskin.

Pre trénera Stanislava Grigu nedopadol debut na michalovskej lavičke najlepšie. Zemplín doma doplatil na nepremieňanie šancí v prvom polčase a Trnave podľahol 0:1. Východniari nastúpili prekvapujúco bez Rusa Maksima Votinova, so štyrmi gólmi najlepšieho strelca v príprave. "Jeho prestup sme riešili mesiac s Ruskou futbalovou federáciou, ale to, čo sa tam deje... S takou aroganciou v podaní Galiny Doumbia, ktorá má tieto veci na starosti, sme sa ešte nestretli. Niekoľkokrát sme ju prosili, aby uvoľnila hráča, čo je iba niekoľkosekundový jednoduchý úkon, odmietla to a neustále opakovala, že tak urobí až v pondelok, keď vyprší 30-dňová lehota. Požiadali sme o pomoc klub CSKA Moskva, jeden z najsilnejších v Rusku, no nepomohol ani apel ich funkcionárov. Obrátili sme sa aj na priateľov do Legie, kde je ruský tréner Stanislav Čerčesov, ktorý osobne volal s touto paňou na zväze, ale nepochodil ani on. Lobovali aj silní hráčski agenti, no vôbec s ňou nemohli pohnúť," vysvetlil jeho absenciu športový riaditeľ MFK Zemplín Marek Zahorčák. Votinov cestoval s mužstvom do Bratislavy a Michalovčania veria, že administratívne problémy ho tentoraz už nestopnú.

MOTÍV ZÁPASU

Slovan je v tabuľke druhý, Michalovce na druhej priečke od konca. Aj to jasne naznačuje, podľa akých nôt by sa malo hrať na Pasienkoch. Pravda, technický futbal dostane vzhľadom na upršané počasie zrejme po nose, čo môže favorizovanému Slovanu skomplikovať cestu za povinnými troma bodmi.

CHÝBAJÚ

Slovan: Milinkovič (trest), Vittek (otázny štart)

Michalovce: Morlacchi (trest), Votinov (otázny štart), Turík, Danko, Regáli (zranenie)

 

Zdroj: denník Šport