Dvojgólová prehra MFK Zemplín v Užhorode

2013-07-03 12:00:00

Na ihrisku prvoligového FC Hoverla nezachytili Michalovčania úvod stretnutia a už v 20. minúte prehrávali 0:2.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce neuspeli vo svojom druhom prípravnom súboji na ihrisku FC Hoverla Užhorod, účastníka najvyššej ukrajinskej súťaže, keď prehrali 0:2. Kormidelník Jozef Bubenko sa v tomto súboji nemohol spoľahnúť na služby zranených obrancov Smreka, Vanáka a Pereza, avšak k dispozícii mal Jána Vajdu, navrátilca z hosťovania v Moravanoch nad Váhom, ktorý odohral celé stretnutie.

Zápas sa hral na hlavnom štadióne Hoverly a v slnečnom počasí si ho prišla prišla pozrieť solídna divácka návšteva. Od úvodných minút diktovali priebeh hry domáci futbalisti, ktorí hrali veľmi aktívne a často zamestnávali michalovskú obranu. V 14. minúte mal Užhorod výhodu priameho kopu z pravej strany a lopta z kopačky Lissitzkeho skončila trošku prekvapujúco v sieti brankára Jenča - 1:0. Domáci boli pri chuti a o šesť minút nato sa radovali po druhýkrát. Spoza šestnástky napriahol ľavačkou Lysenko a jeho nádherná strela skončila v šibenici brány MFK Zemplín - 2:0. Michalovčania dali o sebe vedieť po polhodine hry, keď po prihrávke Jacka z pravej strany zblízka umiestnil loptu do siete Kunca, avšak gól neplatil pre postavenie mimo hry. V druhom polčase domáci prestriedali, takisto aj hostia, ktorí sa viac osmelili. Kontaktný gól mal na kopačke Regáli, ale gólmana Hoverly neprekonal. Gólom sa neskončili ani ďalšie sľubné akcie Zemplínčanov. A keď v závere sa neujala ani strela Janiča, ktorá išla tesne nad, zaknihovali domáci dvojgólové víťazstvo.


FC Hoverla Užhorod - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (2:0)

Góly: 14. Lissitzky, 20. Lysenko

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - J. Vajda, T. Sedlák (46. Morlacchi), Podhorin - L. Jacko (46. D. Horňák), V. Janočko (46. L. Janič), Kovaľ (46. Gamkrelidze), S. Danko (46. A. Leško) - D. Kunca, M. Hamuľak (46. M. Regáli), Božok

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú michalovskí futbalisti v sobotu 6. júla o 17. hodine na pôde Rimavskej Soboty.

 

FOTO: RA