Miroslav Božok zostáva v Michalovciach

2013-07-03 12:00:00

S mužstvom zarezáva aj obranca Ján Vajda, ktorý by mal nastúpiť dnes v Užhorode. Pavol Jurčo odchádza na hosťovanie do Banskej Bystrice.

MFK Zemplín Michalovce sa aj v nasledujúcej sezóne bude môcť spoľahnúť na služby stredopoliara Miroslava Božoka. Odchovanec klubu predĺžil s piatym mužstvom uplynulej sezóny druhej ligy spoluprácu o jeden rok, teda do konca ročníka 2013/14. Staronovou tvárou v michalovskom tíme je aj obranca Ján Vajda, ktorý naposledy hrával v Moravanoch nad Váhom.

S „Ružou“ sa nedohodol

M. Božok odštartoval letnú prípravu s materským klubom, ale už po pár dňoch zamieril do prvoligového MFK Ružomberok. S tímom z Liptova, v ktorom už pôsobil v rokoch 2003 až 2009 a v sezóne 2005/06 s ním vyhral slovenský titul aj pohár, absolvoval sústredenie v Maďarsku a odohral zaň dva prípravné zápasy. Po týždni sa však vrátil domov. „Dlho sa to tam naťahovalo, nevedeli sme sa dohodnúť na finančných podmienkach. Tréner Jozef Vukušič ma do mužstva veľmi chcel, ale mal som pocit, že majiteľ klubu nie. Možno to bolo tým, že keď som odtiaľ pred vyše troma rokmi odchádzal, nerozišli sme sa v najlepšom,“ ozrejmil dôvody nezotrvania v Ružomberku Miroslav Božok.

Mužstvu chce pomôcť

Ofenzívny futbalista, ktorý v minulosti obliekal aj dresy Koby Senec, Arky Gdynia a Belchatówa, nám prezradil, že o jeho služby mali záujem aj ďalšie kluby. „V Michalovciach som pôvodne chcel ostať iba do konca ročníka, ale nakoniec v mužstve zostávam. S uplynulou jarnou časťou som ja osobne spokojný nebol, pretože sa nám nedarilo podľa predstáv. Verím, že nasledujúci ročník bude lepší a tímu pomôžem,“ uviedol 28-ročný ľavák, ktorý v jari v drese MFK Zemplín zaznamenal štyri góly.

Chcú posilniť defenzívu

V pondelok sa do tréningového procesu zapojila aj ďalšia staronová tvár, obranca Ján Vajda, ktorý naposledy hosťoval v treťoligových Moravanoch nad Váhom. „Rozhodujúce slovo o jeho zotrvaní v mužstve bude mať tréner Bubenko. Naďalej hľadáme posily do defenzívy, potrebujeme hráčov na stopérsky post a na pravý kraj obrany. Tým, že v mužstve zostáva Božok, už do ofenzívy nepribudne žiadna nová tvár,“ informoval nás predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský, ktorý potvrdil, že michalovský káder opúšťa útočník Pavol Jurčo. „Odchádza na polročné hosťovanie do prvoligovej Dukly Banská Bystrica.“ Dnes odohrajú zverenci lodivoda Jozefa Bubenka svoje druhé prípravné stretnutie, keď podvečer nastúpia v neďalekom Užhorode. 

Zdroj: denník Korzár