MFK Zemplín remizoval s Liptovským Mikulášom

2013-06-26 12:00:00

Michalovčania majú za sebou prvý prípravný zápas, ktorý odohrali v rámci sústredenia vo Vysokých Tatrách.

Druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí sú od nedele na týždňovom sústredení v Tatranskej Lomnici, odohrali v stredu podvečer prvé prípravné stretnutie pod vedením nového kormidelníka Jozefa Bubenka. Na ihrisku v Závažnej Porube si zmerali sily s MFK Tatran Liptovský Mikuláš, na lavičke ktorého si premiéru odbil niekdajší michalovský lodivod Jozef Škrlík. So súperom z rovnakej súťaže sa rozišli zmierlivo po remíze 1:1 (0:0).

Tréner Jozef Bubenko: "Na stretnutie s Liptovským Mikulášom sme sa nepripravovali nijako špeciálne, brali sme ho ako dnešnú druhú tréningovú jednotku. Príležitosť dostali všetci hráči, vystriedali sa takmer dve jedenástky. V druhom polčase sme sa ujali vedenia gólom Hamuľaka, mali sme ďalšie šance na zvýšenie náskoku, ktoré sme však nepremenili a súper nás zato potrestal vyrovnávajúcim gólom. Vzhľadom na priebeh duelu, v ktorom sme v jednom úseku mali navrch my, potom pre zmenu chvíľu domáci, je remíza spravodlivá. Pred nami sú záverečné tri dni sústredenia, opäť budeme trénovať dvojfázovo, v sobotu už budeme mať iba jeden tréning a napoludnie sa vraciame domov."

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:0)

Góly: 70. Jovanovič - 52. M. Hamuľak

MFK TATRAN: 1. polčas: Šavol – I. Lišivka, Mizerák, P. Moravčík, Kucharčík, Balluch, M. Pastva, Fuják, Junajčan, A. Brčák, Angelovič. 2. polčas: Macík - Keker, Forgáč, Jovanovič, Vignevič, Lukic, Stankovič, Kubica, Kamenec, Horváth, Beňuš

MFK ZEMPLÍN: 1. polčas: T. Jenčo - D. Horňák, Podhorin, Morlacchi, M. Vanák - Gamkrelidze, L. Janič, Kovaľ, A. Leško - Carrasco, M. Regáli. 2. polčas: T. Jenčo (65. Kira) - Smrek, Morlacchi, T. Sedlák, Durilla - Podhorin, V. Janočko, S. Danko - D. Kunca, M. Hamuľak, Macháček

Zdroj videa: mfktatran.sk

V tíme Zemplínčanov nastúpili aj traja noví hráči, ktorí sú v mužstve zatiaľ iba na skúške:

Michal Macháček (narodený 20. októbra 1987) - ofenzívny český záložník, ktorý sa narodil v Moste. Naposledy hrával v tíme SK Roudnice nad Labem, v drese ktorého sa v uplynulej sezóne stal najlepším strelcom tretej najvyššej súťaže.

Hector Escrich Carrasco (21. apríla 1994) - mladý španielsky krajný záložník alebo útočník. K michalovskej výprave sa pripojil v nedeľu večer, v poslednom ročníku pôsobil v RCD Mallorca.

Martin Durilla (24. februára 1994) - rodák z Prešova, ktorého je aj kmeňovým hráčom, bol v minulej sezóne na hosťovaní v Senici, kde hrával za starších dorastencov. Mládežnícky reprezentant Slovenska hráva na poste krajného obrancu.

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v stredu 3. júla o 17.30 hod. nášho času na pôde ukrajinského Užhorodu.