Dvaja s platničkami, jeden s dutinami

2016-03-01 12:00:00

Trojica michalovských mladíkov po sľubnom ligovom začiatku už mesiace laboruje so zraneniami

Až traja talentovaní michalovskí mladíci prežívajú v posledných týždňoch a mesiacoch frustráciu. V parádnom rozlete ich zastavili zranenia, ktoré im prakticky zabránili zapojiť sa do zimnej prípravy.

JOZEF-ŠIMON TURÍK (20)

Po ozonoterapii začal s tréningom

Jeseň začal vo veľkom štýle a slová chvály na svoju odresu počúval takmer po každom zápase. Napokon, napriek mladému veku nastúpil na úvodnych deväť kôl v základnej zostave. V desiatom proti Slovanu nehral, a hoci v ďalšom kole v Žiline sa znova ocitol v základe, vydržal iba polčas. „Už dlhodobejšie som mal problémy s chrbtom. Po tomto zápase ma už kríže tak boleli, že som nemohol hrať. Začal som chodiť po vyšetreniach a zrazu z toho bol vážnejší problém.” Šikovný stredopoliar tak odohral posledný zápas 27. septembra a odvtedy je päť mesiacov maródom. „Najhoršie je, že každý lekár mi hovorí niečo iné. Jeden, že je to kvôli platničke, ďalší, že mám iba preťažený chrbát... Najprv som absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou, kde mi zistili, že mám trochu posunutú platničku. Povedali mi však, že problémy nemám z toho. Mám len viac cvičiť a posilňovať chrbát.” Po dvoch týždňoch pauzy sa vrátil v zápase v Podbrezovej, ktorý ale presedel na lavičke. „Znova ma začali bolieť kríže. Chodil som za rôznymi fyzioterapeutmi, navštívil som aj jedného alternatívneho liečiteľa v Trenčíne, no nič mi zatiaľ nepomohlo. Naposledy som bol na ozonoterapii a individuálne trénujem už päť dní.” Jozef-Šimon tak vlastne stihol úvod i koniec zimnej prípravy, lebo trénoval aj prvý týždeň. Kým sa neozval chrbát. „Mám za sebou zlé obdobie, no som s tým vyrovnaný. Na budúci týždeň začnem trénovať s mužstvom a pevne verím, že na jar zasiahnem do ligy. Mám iba dvadsať rokov a kariéru pred sebou. Verím, že už to bude len dobré,” dodal Jozef-Šimon Turík, ktorý už raz figuroval medzi náhradníkmi v nominácii slovenskej dvadsaťjednotky.

STANISLAV DANKO (21)

Vyoperovali mu cysty, teploty zostali

Každý mladý hráč sníva o takej premiérovej polsezóne v najvyššej súťaži. V mladom veku sa stal oporou tímu. Nastúpil na 16 duelov a so štyrmi gólmi je druhým najlepším strelcom tímu. Jeho výkony neušli ani pozornosti trénera slovenskej dvadsaťjednotky Pavla Hapala, ktorý ho chcel zobrať na nedávne sústredenie do Dubaja, no Stanislav Danko sa musel ospravedlniť. „Maródujem od 20. decembra. Začal som mať závraty a bolesti hlavy. Išiel som najprv za neurológom, ktorý ma poslal na vyšetrenie magnetickou rezonanciou, kde mi lekári zistili, že mám cysty v prinosových dutinách. Pred mesiacom som v Humennom absolvoval operačný zákrok, ktorým mi vyrovnali nosovú priehradku a odstránili mi tri cysty,” opisuje svoje patálie. Problémy však neprestali. Podľa jeho slov, teploty naďalej pretrvávajú a rovnako tak i bolesti hlavy, ktoré sú však už na ústupe. „Vyšetrenia potvrdzujú, že všetko je v poriadku. Neviem sa však zbaviť zvýšených teplôt. Čaká ma ešte imunoalergologické vyšetrenie, tak uvidím. Už by som pomaličky začal aj s tréningom. Zatiaľ som premárodoval celú prípravu, neodtrénoval som ani jednu jednotku.” Tréningový deficit je zreteľný a vidina toho, že by nadviazal na vydarenú jeseň, je zatiaľ veľmi zahmlená.

MARTIN REGÁLI (22)

Piaty mesiac bez tréningu

Ďalší hráč základnej zostavy. Nastúpil na úvodných osem kôl sezóny. V dvoch zápasoch doma proti Zlatým Moravciam a v Ružomberku strelil aj po góle. Domáci súboj so Senicou 12. septembra bol na dlhé obdobie jeho posledný. „Po ňom stretnutí ma začala bolieť noha a odvtedy viac-menej chodím po lekároch a netrénujem. Mám posunutú platničku, ktorá asi tlačí na nerv. Preto ma bolí noha a nemôžem trénovať, len cvičím. Čiže, nepripravujem sa s mužstvom, iba mám individuálne cvičenia a chodím za lekármi a fyzioterapeutmi,” osvetlil svoje zdravotné problémy Martin Regáli. Stáť tak dlho mimo futbalu je pre mladého hráča na šľaktrafenie. „Najhoršie je, že zatiaľ to ani nevyzerá tak, že by som za pár týždňov mal naplno zaberať. Lekári sa ešte musia zhodnúť na postupe ďalšej liečby. Mám za sebou dve vyšetrenia magnetickou rezonanciou, štyrikrát som bol na ozonoterapii. Za tých päť mesiacov sa moja zdravotná situácia veľmi nezmenila. Nepostrehol som náznaky zlepšenia. Musím byť trpezlivý.” Martin nemal nikdy problémy s chrbtom. „Jednoducho, po jednom zápase ma začala bolieť noha. Ja som to považoval za klasickú pozápasovú boľačku. A z tejto ‘boľačky’ sa doteraz neviem dostať...” dodal Regáli.

Zdroj: denník Šport