MFK Zemplín skúša dvojicu legionárov

2013-06-25 12:00:00

Na sústredenie do Vysokých Tatier odcestovali s mužstvom aj Čech Macháček a Španiel Carrasco. Bréda skončil, zajtra prvý prípravný zápas.

V druholigovom MFK Zemplín Michalovce sa v uplynulých dňoch roztrhlo vrece s príchodmi aj odchodmi hráčov. Nový lodivod tímu Jozef Bubenko prišiel v priebehu minulého týždňa o troch hráčov, naopak, dvojicu nových privítal. Momentálne mužstvo zarezáva na sústredení vo Vysokých Tatrách, v rámci ktorého odohrajú zajtra o 17.30 hod. na ihrisku Liptovského Mikuláša prvý prípravný súboj s domácim Tatranom.

Zemplínčania odcestovali na sústredenie v nedeľu podvečer a svoj prechodný domov budú mať v penzióne TenisCentrum v Tatranskej Lomnici. Na trénovanie budú využívať ihrisko v neďalekej Veľkej Lomnici, návrat si naplánovali na sobotu. V michalovskej výprave chýbali traja hráči z minuloročného kádra – brankár Miloslav Bréda, stredopoliar Miroslav Božok a útočník Pavol Jurčo. „Brédovi u nás skončila zmluva, a keďže hráč ju nechcel predĺžiť, museli sme sa s ním rozlúčiť. Božok aj Jurčo odišli na skúšku do prvoligových klubov, prvý menovaný do Ružomberka, druhý do Banskej Bystrice,“ prezradil novinky z tábora druholigistu predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. Na sústredenie neodcestoval ani Španiel Marcos Perez, ktorý sa zajtra v Košiciach podrobí operácii slabín.

Po odchode mladého odchovanca M. Brédu, ktorý má vraj namierené do českého Liberca, musí vedenie klubu hľadať nového strážcu svätyne, pretože okrem Tomáša Jenča majú tréneri k dispozícii iba Matúša Kiru, ktorý však s druhou ligou nemá žiadne skúsenosti. „V hľadáčiku máme troch gólmanov, ale ich mená prezrádzať nebudem,“ uviedol I. Šoltinský. Podľa našich informácií všetci traja brankári už okúsili najvyššiu slovenskú súťaž a jeden z nich už v minulosti v metropole Zemplína pôsobil.

Michalovský káder sa zatiaľ viac oslabil ako posilnil, preto funkcionári klubu usilovne pracujú na príchode nových hráčov. Po Lukášovi Janičovi z Teplíc sa s mužstvom začali pripravovať ďalšie dve nové tváre. „Z Roudníc nad Labem k nám prišiel na skúšku český ofenzívny stredopoliar Michal Macháček, ktorý bol v uplynulej sezóne najlepším strelcom tamojšej tretej najvyššej súťaže a po súboji v Liptovskom Mikuláši sa uvidí, či zostane u nás. V nedeľu sa k tímu pripojil aj španielsky krajný záložník Hector Carrasco z Mallorci,“ prezradil šéf MFK Zemplín. Macháček si žlto-modrý dres obliekol už v sobotňajšom modelovanom zápase proti zmiešanému tímu staršieho dorastu a B-mužstva (3:0). V tomto súboji nastúpil aj Martin Hreško, ktorému skončilo hosťovanie v Humennom, ale z jeho návratu do materského celku pravdepodobne nebude nič.

Zdroj: denník Korzár