Medzi druholigovými šestnástkami II.

2013-06-24 12:00:00

Duslo Šaľa i nováčik súťaže FK Pohronie štartujú prípravu dnes, v Bardejove plánujú rekonštrukciu štadióna.

ŽP ŠPORT PODBREZOVÁ

Dobrí holubi sa vracajú na Horehronie. Platí to o stopérovi Jánovi Gajdošíkovi, s ktorým už nepočítajú v Senici a jeho príchod je v štádiu vybavovania, a stredopoliar Michal Pančík sa po desiatich rokoch vrátil do materského klubu z Dukly Banská Bystrica, kam odišiel ako 22-ročný. „Cítil som, že potrebujem zmenu. Desať rokov v jednom klube je dosť. A to, že som sa rozhodol pre Podbrezovú, súvisí s jej ambíciami,“ poznamenal najstarší z trojice bratov – aktívnych futbalistov. S najmladším Jurajom bude teraz spoluhráčom a Tomáš hrá v Detve, ktorej pomohol k postupu do štvrtej ligy. Zo skúšky v Ružomberku sa vrátili stopér Ján Nosko a stredopoliar Matej Kochan, o prvého prejavila záujem aj banskobystrická Dukla, s ktorou absolvuje herné sústredenie. Blažej Vaščák sa zrejme stane hráčom Podbrezovej, ktorá by sa mala dohodnúť s Bardejovom na prestupe. Tréner Jaroslav Kentoš má popri Branislavovi Benkovi nového asistenta – Mária Auxta, ktorý viedol juniorku Dukly Banská Bystrica, takže ho dobre pozná.

PARTIZÁN BARDEJOV

So štvrtým miestom v predchádzajúcom ročníku zavládla v klube spokojnosť, no nie uspokojenie. Na úvodom tréningu privítali predstavitelia klubu staronový káder. Grohoľ sa vrátil po zranení a o návrate uvažuje aj Pisárik. Brazílčan Azevedo začal prípravu s AS Trenčín, nitriansky útočník Paukner sa po ukončení hosťovania vrátil pod Zobor a Nworah ešte dovolenkuje v Nigérii, jeho pokračovanie v mužstve je otázne. Do prípravy sa zapojili siedmi dorastenci. „Zamestnáva nás aj príprava podkladov na rekonštrukciu štadióna, ktoré chceme predložiť na budúcotýždňové zasadanie mestského zastupiteľstva. Projekt nepočíta so škvarovou dráhou okolo ihriska, ktoré chceme posunúť čo najbližšie k hlavnej tribúne. Ďalšie tribúny okolo ihriska s celkovou kapacitou päťtisíc sedadiel budú takisto blízko trávnika, projekt zahŕňa umelé osvetlenie a radi by sme využili teplovodné potrubie v tesnej blízkosti štadióna na vyhrievanie trávnika,“ poznamenal športový riaditeľ a duša klubu Marek Kukulský.

FK SLOVAN DUSLO ŠAĽA

Chemici ešte dovolenkujú, prípravu začnú v pondelok 24. júna. Reprezentant do 21 rokov Lukáš Szabo absolvoval lekársku prehliadku v Slovane Liberec a o jeho prestupe by sa malo rozhodnúť v najbližších hodinách. Ivančík sa po ukončení hosťovania vrátil do Nitry. Káder by mali rozšíriť štyria dorastenci.

MŠK RIMAVSKÁ SOBOTA

Nástupcom Branislava Mráza na trénerskej stoličke sa stal Karol Praženica, ktorý v jarnej časti trénoval Slovan Levice, predtým Baník Ružiná či juniorku Dukly Banská Bystrica. Hosťovanie sa skončilo dvojici Tatrana Prešov Pribulovi a Katonovi, takisto brankárovi Spartaka Trnava Kostolanskému, ktorý začal prípravu s DAC Dunajská Streda.

1. FC TATRAN PREŠOV

Majiteľ klubu Miroslav Remeta vytrvalo hľadá ďalšieho sponzora, nového trénera i vedenie, keďže tréner Jozef Bubenko, generálny riaditeľ Jozef Petrik a športový riaditeľ Erik Bogdanovský skončili vo svojich funkciách. Podľa našich informácií jedným z kandidátov na funkciu športového riaditeľa je skúsený tréner Mikuláš Komanický. Mužstvo začne prípravu počas tohto týždňa, zmluvy vypršali ôsmim hráčom – Divišovi, Pláničkovi (tento týždeň trénuje v Dunajskej Strede), Petrášovi, Gergelovi, Papajovi, Jakovlevovi, Krajníkovi a Brezinskému.

FK POHRONIE ŽIAR NAD HRONOM DOLNÁ ŽDAŇA

Bol to správny ťah futbalových nadšencov z Dolnej Ždane podať pomocnú ruku klubu zo Žiaru nad Hronom, zlúčením vznikol klub s možno najdlhším názvom na svete, ktorý angažoval skúseného trénera Štefana Zaťka. Mužstvo suverénne vyhralo uplynulý ročník tretej ligy východ. „Dôležité je, že klub si po zlúčení zachoval to dobré dedinské,“ zdôraznil Zaťko. Jeho dohoda s klubom na pokračovaní spolupráce aj v celoslovenskej súťaži je na dobrej ceste. Hráči sa po týždňovej dovolenke stretnú na prvom „druholigovom“ tréningu dnes.

Zdroj: denník Šport