Starší aj mladší dorastenci prehrali na pôde Žiliny

2013-06-05 12:00:00

Družstvo U19 zaknihovalo pod Dubňom porážku 1:3, keď jediný gól zaznamenal Koscelník. Tím U17 prehral 0:1.

Druhú prehru v priebehu troch dní si na svoje konto pripísali prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce, ktorí tentoraz v dohrávanom stretnutí 26. kola neuspeli na ihrisku Žiliny. Pod Dubňom podľahli domácemu MŠK 1:3 (1:1). Bez bodového zisku sa od rovnakého súpera vrátili aj mladší dorastenci, ktorí prehrali najtesnejším rozdielom 0:1 (0:1).

Starší dorastenci U19

Tréner Branislav Sokoli: "Zápas sme nezačali najlepšie, už v 12. minúte sme dostali rýchly gól po štandardke. Boli sme lepší ako domáci, loptu sme mali na kopačkách my a tesne pred uplynutím polhodiny hry sme po strele Koscelníka vyrovnali. Nevyšiel nám ani úvod druhého polčasu, po krížnej strele domáceho hráča sme opäť prehrávali. Potom bol prísne vylúčený náš krajný obranca Šimčák a podobne ako v nedeľu v Dubnici, aj teraz sme museli zápas dohrávať v oslabení o jedného hráča. Aj napriek tomu sme lepšie kombinovali a prevaha bola na našej strane. Počas záverečného vabanku sme však inkasovali aj do tretice, po dlhej lopte domáci hráč prudko vystrelil a od Ďurika stojaceho pred bránou sa lopta nešťastne odrazila do brány. Neboli sme horším tímom, ale Žilinčania boli dôraznejší a efektívnejší v koncovke. Opäť sme doplatili nato, že v útočnej fáze hráme iba po šestnástku."

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:1)

Góly: 12. Králik, 52. Kadlec, 83. vlastný Ďurik - 27. M. Koscelník

ČK: 71. Šimčák (Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Ďurik, D. Horňák, J. Šimko (86. T. Kolesár), Šimčák - Harvila (66. J. Kiss), Grič - M. Koscelník, Turik, S. Danko (86. Mukhametdinov) - A. Leško

 

Mladší dorastenci U17

Tréner Ján Gajdoščík: "Počas celého stretnutia sme boli lepším a futbalovejším družstvom. Rozhodol gól, ktorý sme si strelili my sami. Stopér Ilinjo posielal malú domov brankárovi Holienčinovi, ktorý loptu netrafil a tá skončila v sieti. Domáci okrem tejto šance si nevypracovali žiadnu ďalšiu, my sme mali iba zopár príležitostí na vyrovnanie. Neujali sa dorážky Sarika a Kolesára, ale najväčšiu šancu spálil v závere zápasu Ilinjo, ktorý dostal dlhú prihrávku za obranu a ocitol sa sám pred brankárom, avšak z hranice šestnástky prestrelil žilinskú bránu. Nedá mi nespomenúť ani to, že v 2. minúte sa osamotený na domácu bránu rútil aj Vajs, protihráč ho fauloval, ale namiesto jasnej červenej karty mu rozhodca udelil iba žltú..."

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 37. vlastný Ilinjo

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Ilinjo, Halagan (41. J. Straka) - Sarik (62. A. Nagy), Havrila, Ferko - L. Tóth, Vajs, J. Andrejko

Zvyšný program MFK Zemplín v tejto sezóne:

Sobota 8. júna o 11.00 (starší) a 13.15 (mladší) hod.: Michalovce - Trnava (29. kolo)

Utorok 11. júna o 15.00 (starší) a 17.15 (mladší) hod.: Podbrezová - Michalovce (30. kolo)