Na kvalifikačný turnaj napokon iba Róbert Kovaľ

2013-06-05 12:00:00

Tréner slovenskej reprezentácie do 17 rokov M. Malatinský bude mať k dispozícii iba jedného Michalovčana, M. Brédu nenominoval.

Tréner Milan Malatinský po utorkovom záverečnom tréningu v NTC Senec zúžil nomináciu slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov na kvalifikačný turnaj 2. skupiny fázy Elite Round o postup na finálový turnaj majstrovstiev Európy 2013 do Litvy. Súpermi Slovákov v Srbsku budú domáci rovesníci (6. júna o 17.30 h v Jakove), Íri (8. júna o 17.30 v Jakove) a Švajčiari (11. júna o 17.30 v Belehrade). Do Litvy postúpi víťaz skupiny. "Domáci Srbi, náš prvý súper, majú temperamentné a kvalitné mužstvo. Sú agresívni a rýchli smerom dopredu. Určité rezervy majú v defenzíve, čo by sme chceli využiť. Pokiaľ by sa nám podarilo dať úvodný gól, asi by znervózneli, čo by mohla byť naša šanca. Náš cieľ je taký istý ako u všetkých tímov, ktoré idú na turnaj," povedal pre oficiálnu stránku Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Malatinský. "Tešíme sa na zápasy, určite sa budeme snažiť uspieť. Nervozitu zatiaľ nepociťujeme, ale určite príde pred zápasom, to k tomu patrí," uviedol obranca Ľubomír Šatka, ktorého doplnil útočník Matúš Marcin: "Na turnaj ideme s cieľom postúpiť na ME. Ešte sme nikdy nič také v našej kariére nedosiahli a je to pre nás veľká motivácia. Určite tam bude veľa skautov, pred ktorými sa môžeme ukázať."

V širšej nominácii kormidelníka Milana Malatinského pôvodne figurovali aj dvaja hráči MFK Zemplín Michalovce - brankár Miloslav Bréda a stredopoliar Róbert Kovaľ. Po zúžení v nej napokon zostal iba R. Kovaľ, ktorý ako jediný bude reprezentovať michalovský klub na kvalifikačnom turnaji.

Aktualizovaná 18-členná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie hráčov do 19 rokov na kvalifikačný turnaj 2. skupiny fázy Elite Round o postup na finálový turnaj majstrovstiev Európy 2013 v Litve: 

Brankári: Patrik Lukáč (FK Teplice/ČR), Dominik Holec (MŠK Žilina) 

Obrancovia: Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce), Michal Habánek (FC Spartak Trnava), Daniel Bednárik, Róbert Mazáň (obaja AS Trenčín), Branislav Niňaj (ŠK Slovan Bratislava), Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl.) 

Stredopoliari: Christián Steinhübel (MFK Dubnica), Šimon Šmehyl (FC Nitra), Michal Faško (FK Dukla Banská Bystrica), Ondrej Duda (MFK Košice), Stanislav Lobotka (AS Trenčín), RÓBERT KOVAĽ (MFK Zemplín Michalovce), Albert Rusnák ml. (Manchester City/Angl.), Dávid Ivan (Sampdoria Janov/Tal.) 

Útočníci: Matúš Marcin (1. FC Tatran Prešov), Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina) 

Realizačný tím:

Milan Malatinský (tréner), Cyril Stachura (asistent trénera), Branislav Benko (tréner brankárov), Zsolt Fegyveres (lekár), Vladimír Gramblička (masér), Rastislav Soják (technický vedúci)Ján Rosinský (hlavný vedúci)

Zdroj: SITA