Na záver víťazstvo a konečná piata priečka

2013-06-03 12:00:00

Dvakrát sa proti Šamorínu presadil Michal Hamuľak, ktorý bol prvým a zároveň aj posledným strelcom MFK Zemplín v sezóne.

Dvojgólovým víťazstvom s nie veľmi vydarenou druholigovou sezónou 2012/13 sa rozlúčili futbalisti Michaloviec. Tí si v derniére poradili s mužstvom Šamorína a napokon obsadili v konečnej tabuľke vzhľadom na výsledky v posledných zápasoch celkom solídnu piatu priečku so ziskom 43 bodov. O výhru nad nováčikom súťaže sa postaral útočník Michal Hamuľak, ktorý strelil oba michalovské góly.

Najťažší domáci zápas

Hráčov MFK Zemplín v celej jarnej časti sprevádzala nízka efektivita streľby, skórovať bolo pre nich veľkým problémom, až prišiel posledný zápas ročníka a prakticky z dvoch čistých šancí strelili dva góly. „Pritom to bol pre nás najťažší domáci duel v jari. Cítili sme zvýšený tlak, pretože to bol rozlúčkový súboj a chceli sme ho vyhrať a udobriť si svojich fanúšikov. Myslím si, že sa nám to aj podarilo, mohli vidieť celkom dobrý futbal. Hralo sa hore-dole, šancí však bolo pomenej,“ skonštatoval po záverečnom hvizde M. Hamuľak, ktorý v sobotu dvakrát rozvlnil sieť šamorínskej brány. Humenský rodák sa najprv presadil v 10. minúte a druhý presný zásah pridal štvrťhodinu po prestávke. „Prvému gólu predchádzala pekná kombinácia. Dominik Kunca prihral Mirkovi Božokovi, od ktorého lopta sa cez hosťujúceho stopéra poodrážala až ku mne, posunul som si ju a prekonal Penteka. Pred druhým ma výbornou prihrávkou vysunul stopér Stano Smrek, rútil som sa sám na brankára a aj môj druhý pokus skončil v sieti,“ spokojne hovoril 22-ročný zakončovateľ, ktorý bol v sobotu blízko aj k hetriku, ale krátko po druhom góle center Gamkrelidzeho neusmernil do brány.

Dlhá odmlka mrzí

Zaujímavé je, že M. Hamuľak strelil dva góly v úvodnom stretnutí sezóny proti Dubnici (2:1) aj v záverečnom proti Šamorínu. Je tak prvým aj posledným strelcom mužstva v sezóne. „Dosť ma však mrzí, že naposledy som skóroval ešte v druhom kole a odvtedy ani raz. Bola to veľmi dlhá odmlka, aspoň že tie góly prišli v poslednom zápase,“ tvrdil „Hami“, ktorý tak v premiérovej sezóne v drese Michaloviec zaznamenal spolu 5 presných zásahov. Vďaka trojbodovému zápisu v derniére si MFK Zemplín zabezpečil konečnú piatu priečku. Čo na toto umiestnenie hovorí M. Hamuľak? „Sme radi, že skončili v prvej šestke, čo bolo našim cieľom. V nasledujúcej sezóne tak budeme mať k dispozícii jeden domáci zápas navyše.“

Zdroj: denník Korzár