Starší dorastenci naprázdno, mladší víťazne

2013-06-02 12:00:00

V Dubnici starší zaknihovali dvojgólovú prehru, mladší na Považí zásluhou presného zásahu Jakuba Griča zvíťazili 1:0.

Šesťzápasová séria michalovských starších dorastencov bez prehry sa skončila v nedeľu na ihrisku Dubnice nad Váhom. Domáci bojujúci o zotrvanie o postup nenechali nič na náhodu a predovšetkým vďaka výdatnej pomoci rozhodcovskej trojice doviedli zápas do víťazného konca, keď triumfovali 2:0 (1:0). Radosť nám však urobili aspoň mladší dorastenci, ktorí odčinili minulotýždňové domáce zaváhanie s Prešovom a v Dubnici zvíťazili 1:0 (0:0).

Starší dorastenci U19

Tréner Branislav Sokoli: "Domácim išlo o veľa (preto nastúpili posilnení aj o viacerých hráčov druholigového A-mužstva Slávika, Jakúbeka, Števčeka, Valjenta či Luhového) a potrebovali zvíťaziť. Hneď v 5. minúte odpískal rozhodca Jánoš priamy kop tesne pred šestnástkou, ktorý videl iba on sám a Liener otvoril skóre. Potom mohol vyrovnať Leško, ale jeho technickú strelu vyrazil brankár a následne dobre zasiahol aj pri dorážke Harvilu. Boli sme lepším tímom, veľmi dobre sme kombinovali, absentovala streľba zo stredných vzdialeností. Druhý gól sme inkasovali v čase, keď sme hrali vabank, Liener pekne trafil spoza šestnástky. Vzápätí bol po druhej žltej karte vylúčený Sochanič a s výsledkom sme už nič nedokázali spraviť. Po hernej stránke sme neodohrali zlý zápas, ale doplatili sme na hernú disciplínu."

MFK Dubnica nad Váhom - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 5. a 76. Liener

ČK: 77. Sochanič (Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: Kira - D. Horňák (57. Mukhametdinov), Sochanič, J. Šimko (72. J. Štofík), Šimčák - Ďurik, Harvila - M. Koscelník, Turik, S. Danko - A. Leško

 

Mladší dorastenci U17

Tréner Ján Gajdoščík: "V úvodnej desaťminútovke sme sa na ihrisku hľadali, pretože chýbal nám útočník Bellás a po dlhšej dobe za nás nastúpil Grič, chlapci si museli na seba zvyknúť. Po rozpačitom začiatku sme však začali preberať iniciatívu, boli sme lepším družstvom a blízko ku gólu mali Kolesár, ktorý trafil žrď, a Janočko, jeho dobrá hlavička sa neujala. Krátko po prestávke sme však po štandardnej situácii strelili víťazný gól, ktorý zaznamenal Grič. V ďalšom priebehu sme kontrolovali priebeh hry, domáci si nevypracovali žiadnu gólovú šancu, hrozili iba po nakopávaných loptách a štandardkách. Sme radi, že sme vyhrali, chlapcov musím za predvedený výkon pochváliť."

MFK Dubnica nad Váhom - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Gól: 44. Grič

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Ilinjo, Halagan - Grič, Havrila, Ferko - L. Tóth (76. J. Vaško), Vajs (80. Sarik), J. Andrejko (70. J. Straka)

Najbližie majstrovské stretnutia odohrajú Michalovčania už v stredu 5. júna, kedy ich čakajú dohrávky 26. kola na pôde Žiliny. Starší nastúpia o 13. hodine, mladší o 15.15 hod.