V derby triumf staršieho dorastu nad Prešovom

2013-05-24 12:00:00

Východniarskeho rivala zdolali Michalovčania na vlastnom trávniku 2:1, keď ich oba gól zaznamenal Jozef-Šimon Turik.

Prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase 27. kola vo východniarskom derby na vlastnej pôde nad prešovským Tatranom 2:1 (0:0) a natiahli svoju sériu bez prehry už na šesť stretnutí. Rovnaký rezultát dosiahli v súboji so Šarišanmi aj mladší dorastenci, tí však na rozdiel od svojich starších kolegov na vlastnej pôde neuspeli, a to aj napriek tomu, že vyhrávali 1:0.

Starší dorastenci U19

Súboj sa hral na hlavom ihrisku štadióna MFK Zemplín a keďže družstvá pred ním od seba delili iba dva body, dal by sa pokojne nazvať "šesťbodovým". Michalovčania mali dobrú vstup do zápasu a už v 2. minúte ich mohol poslať do vedenia Šimko, ale po skrumáži bránu Tatrana prestrelil. O pár minút nato presnejšie namieril Turik, brankár Vinclér však bol pozorný. V 20. minúte nezužitkoval Leškovu prihrávku na strelenie gólu Danko, pretože namieril vysoko nad. Krátko po polhodine hry zahrával rohový kop Šimčák, brankár loptu neudržal, zmocnil sa jej Sochanič, ale gól z toho nebol. Domáci mali prevahu a v 39. minúte sa vo veľkej šanci ocitol Danko, ktorý však tutovku trestuhodne zahodil, keď bránu netrafil. Tesne pred prestávkou po Šimčákovom centri Leškova bomba išla nad.


Po zmene strán mali naďalej miernu prevahu domáci, ale kazili veľa jednoduchých prihrávok a do šancí sa veľmi nedostávali. V 64. minúte Leško z priameho kopu vystrelil nad bránu. Potom sa do zakončenia dostal aj Koscelník, ale Vincléra neprekonal. V 72. minúte z čista-jasna zahrmelo na druhej strane, Maník sa ocitol sám pred Babiákom a otvoril skóre - 0:1. Prešovčania sa však z vedenia dlho netešili, o dve minúty Turik strelou po zemi trafil presne k žrdi - 1:1. Ten istý hráč sa postaral aj o víťazný gól svojho celku, v 84. minúte po Koscelníkovom centri poslal odrazenú loptu do siete Tatrana - 2:1. V záverečných minútach svoj náskok domáci umnou hrou bez problémou udržali a vďaka tesnému triumfu sa udržali na tretej priečke v tabuľke.

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 2:1 (0:0)

Góly: 74. a 84. Turik - 72. Maník

MFK ZEMPLÍN: Babiák - Ďurik, Sochanič (75. Mukhametdinov), J. Šimko, Šimčák (66. Škultéty) - Harvila (64. J. Kiss), Grič - M. Koscelník, Turik, S. Danko - A. Leško

 

Mladší dorastenci U17

Tréner Ján Gajdoščík: "Odohrali sme slabý zápas, bez tempa a nasadenia. Náš výkon bol profesorský, urobili sme veľké množstvo chýb, predovšetkým v prvom polčase. Ten sme síce vyhrali zásluhou gólu Martina Kolesára, ktorý sa presadil po rohovom kope už v 10. minúte, ale po prestávke hostia skóre otočili. Najprv trafili parádne do šibenice a potom strelili gól z pokutového kopu, ktorý však bol veľmi prísny. Družstvá si vypracovali minimum šancí, zápasu by viac svedčala remíza."

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 1:2 (1:0)

Góly: 10. M. Kolesár - 49. a 70. D. Lukáč (druhý z 11 m)

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Ilinjo, Halagan (68. Tkačik) - Copko (57. J. Straka), Havrila, Vajs, J. Andrejko - Bellás (44. Ferko), T. Vožný

Najbližšie sa michalovské celky predstavia na ihrisku Dubnice nad Váhom. Zápasy 28. kola prvej ligy odohrajú v nedeľu 2. júna o 11. hodine (starší) a 13.15 hod. (mladší).

 

FOTO:RA