V prestížnom derby myslia obaja na výhru

2013-05-22 12:00:00

Veľké Revištia dnes hostia rezervu MFK Zemplín Michalovce. Očakáva sa dobrá divácka kulisa aj kvalitný futbal.

Ostro sledované zemplínske derby sa dnes uskutoční na ihrisku Veľkých Revíšť. Domáci futbalisti privítajú v dohrávanom súboji 20. kola štvrtej ligy skupiny Východ B-mužstvo Michaloviec. Určite sa máme načo tešiť, oba tímy naposledy zvíťazili na ihrisku súpera. Úvodný výkop prestížneho zápasu je naplánovaný na 16.30 hod.

Na návrat sa teší

Rezervný celok MFK Zemplín si v nedeľu napravil reputáciu po zahanbujúcej domácej prehre so Starou Ľubovňou a vo Svite triumfoval 1:0. Lepší výsledok si pred zemplínskym derby ani nemohli želať. „Sme radi, že sa nám podarilo vyhrať, dodalo nám to ešte viac sebavedomia pred dnešným duelom. Vo Veľkých Revištiach nás určite nečaká ľahký súboj, domáci urobia všetko pre to, aby nás porazili,“ rozhovoril sa Michalovčan Martin Devečka, ktorý je v MFK Zemplín na hosťovaní práve z V. Revíšť. V tomto klube hrával s výnimkou krátkych hosťovaní v Sobranciach a Topoľanoch od roku 2005, takže dnešný zápas bude mať pre neho pikantnú príchuť. „Na návrat do dôverne známeho prostredia sa teším, tunajší ľudia ma poznajú. Zažil som tu dva postupy, spomínam nato veľmi rád,“ uviedol 28-ročný ľavák, ktorý dodal: „Nejdeme do Revíšť v porazeneckej nálade, chceme na ich pôde uspieť.“

Víťazstvo prišlo vhod

Aj hráči TJ Veľké Revištia si v ostatnom zápase priviezli tri body zo súperovej pôdy. V Sabinove vyhrali 1:0. „Výhra prišla vhod, zvlášť pred prestížnym súbojom. Vonku sme vyhrali po dlhom čase, naposledy sme u súpera triumfovali ešte v prvom kole. Mohli sme pridať aj viac gólov, v závere sme však museli zubami-nechtami brániť tesný náskok. Tri body sme ale získali zaslúžene,“ uviedol kapitán V. Revíšť Miloš Adam, ktorý je odchovancom michalovského futbalu a v roku 2004 sa s vtedajším ŠK Zemplín radoval z postupu do druhej ligy. S výnimkou pätice Klamár, Simčik, Chýrik, Horňák a Smoľák všetci hráči TJ obliekali v minulosti michalovský dres. „Preto sa na zápas veľmi tešíme. A určite chceme vyhrať.“ V jari sa jeho mužstvu doma nedarí podľa predstáv, zatiaľ vyhralo len raz. „V zime prišli noví hráči, boli sme nezohratí. Už sa to však zlepšuje. Na mladých behavých Michalovčanov by mala platiť zodpovedná hra zo zabezpečenej obrany. Potom sa výsledok určite dostaví,“ uzavrel M. Adam.

Zdroj: denník Korzár