Ďalšia domáca strata MFK Zemplín

2013-05-20 12:00:00

Na vlastnej pôde prehrali Michalovčania druhýkrát v rade. Premiéru v A-mužstve si odkrútil Dávid Horňák.

V nepresvedčivých výsledkoch a výkonoch pokračujú v závere súťažného ročníka druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí v posledných štyroch „majstrákoch“ získali iba jeden bod, v tom ostatnom doma neuspeli so Sencom, ktorému podľahli 1:2 (0:0). Zemplínčania potvrdili, že proti tomuto celku sa im vôbec nedarí, doma totiž ŠK SFM podľahli už tretí raz za sebou.

Góly po hrubých chybách

Proti rozbehnutému súperovi od Slnečných jazier začali domáci aktívne. Ale nato sme už v ich podaní zvyknutí, v prvom polčase dokážu súpera zatlačiť, vytvoriť si gólové šance, avšak gól nestrelia. A zato ich protivník v druhom dejstve potrestá. Inak tomu nebolo ani teraz. „Očakávali sme, že hostia budú nakopávať lopty, a to sa aj potvrdilo. Dokázali sme si s tým poradiť, lopty sme zbierali celkom dobre. Naše šance zostali nevyužité, na druhej strane hostia po nedorozumení v strede obrany otvorili skóre,“ hovoril Dávid Horňák, michalovský pravý obranca, ktorý pokračoval: „Do súpera sme naďalej búšili a podarilo sa nám vyrovnať, keď Jurčo využil brankárovu chybu, ale prešlo zopár minút a opäť sme inkasovali nešťastný gól. Snažili sme sa aspoň zrovnať skóre, ale nevyšlo to a zostali sme bez bodu.“

V premiére bez trémy

Dávid Horňák si v sobotu odkrútil premiéru v druhej lige. Mladší brat pivotky michalovskej Iuventy Dominiky Horňákovej sa pri svojom debute rozhodne nestratil a podal dobrý výkon. „S prvým mužstvom som sa pripravoval už počas zimy, takže nebol pre mňa problém nastúpiť. Bol som veľmi prekvapený, že som dostal príležitosť, ale trému som vôbec nemal,“ tvrdil 18-ročný vysoký obranca, ktorý ešte pred rokom hrával za mladší dorast. O svojom zaradení do základnej zostavy proti Sencu sa dozvedel iba ráno v deň stretnutia, s tímom dokonca neabsolvoval ani piatkový predzápasový tréning. „Hralo sa mi celkom dobre, medzi mužským a dorasteneckým futbalom je badateľný rozdiel. U dospelých sa hrá agresívnejšie a rýchlejšie sa pracuje s loptou,“ dodal na záver michalovský rodák D. Horňák.

Zdroj: denník Korzár