Starší i mladší dorastenci vyhrali na pôde Slovana!

2013-05-15 12:00:00

V hlavnom meste starší zvíťazili po góloch Kolesára a Mukhametdinova 2:1, mladší gólom Vajsa 1:0.

Prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce pokračujú vo výbornom ťažení. V dohrávanom zápase 17. kola na ihrisku v bratislavskom Ružinove zvíťazili nad domácim Slovanom 2:1 (1:0) a svoju sériu neporaziteľnosti natiahli už na šesť duelov! Vďaka tejto skvelej sérii sa dostali už na druhé miesto v priebežnej tabuľke za vedúci Trenčín, na ktorý strácajú 11 bodov (majú však zápas k dobru). V hlavnom meste naplno zabodovali aj mladší dorastenci, ktorí vyhrali 1:0 (0:0) a v tabuľke sú takisto veľmi vysoko - momentálne im patrí 3. priečka.

Starší dorastenci U19

Tréner Branislav Sokoli: "Prvý polčas sa hral jednoznačne v našej réžii, nadviazali sme v ňom na piatkový výborný výkon s Banskou Bystricou. Domácich sme vo všetkom prevyšovali a vytvorili sme si päť dobrých šancí na skórovanie. Využili sme však iba jedinú, po dlhej prihrávke sa medzi stopérmi presadil Tomáš Kolesár a prestrelil domáceho brankára. Aj v úvode druhého dejstva sme pokračovali v dobrom výkone a podarilo sa nám streliť druhý gól po krásnej akcii. Lopta sa po osi Harvila - Leško - Koscelník dostala až k Mukhametdinovovi, ktorý do prázdnej brány skóroval. Vzápätí mohol pridať ďalší gól, keď sa rútil sám na brankára, domáci obranca ho však v čistej šanci fauloval, ale rozhodca neposúdil zákrok ako nedovolený. Vzápätí Slovan znížil, keď sa po rohu presadil hlavou Mašulovič. Domáci po tomto momente začali iba nakopávať lopty do našej šestnástky, ale víťazstvo sme už nepustili z rúk. Naša výhra je úplne zaslúžená, po všetkých stránkach sme boli lepším tímom, predovšetkým v útočnej fáze."

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:1)

Góly: 59. Mašulovič - 36. T. Kolesár, 56. Mukhametdinov

ČK: 60. Ďurč (Slovan)

MFK ZEMPLÍN: Kira - D. Horňák, Sochanič, J. Šimko, Šimčák - Harvila (90. T. Tomko), Ďurik - M. Koscelník, S. Danko (82. J. Kiss), A. Leško - T. Kolesár (53. Mukhametdinov)

Mladší dorastenci U17

Tréner Ján Gajdoščík: "Bol to taktický zápas z oboch strán, v ktorom si družstvá vypracovali minimum šancí. Hneď po prestávke sme strelili úvodný gól a ako sa ukázalo, bol víťazný. Copko urobil veľmi dobrú robotu, prihral Vajsovi, ktorý obišiel aj brankára a skóroval. Domáci potom začali nakopávať lopty do nášho pokutového územia, ale naši stopéri si s nimi bez problémov poradili. Sme radi za víťazstvo a tri body, chlapcom chcem poďakovať za bojovný a obetavý výkon."

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Gól: 42. Vajs

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Ilinjo, Halagan - Ferko, Vajs, Havrila - Copko (77. J. Hreha), T. Vožný (80. Sarik), J. Andrejko

Najbližšie zápasy odohrajú Michalovčania až v piatok 24. mája doma proti Prešovu (starší o 15. hodine, mladší o 17.15 hod. - časy však ešte nie sú upresnené), pretože súboje 26. kola v Žiline im odložili na stredu 5. júna.