Michalovčania v Dolnom Kubíne remizovali

2013-05-11 12:00:00

Boli však veľmi blízko k výhre, po góloch Gamkrelidzeho a Božoka viedli už 2:0, domáci však dokázali skóre vyrovnať.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v zápase 30. kola druhej ligy na ihrisku Dolného Kubína 2:2 (0:2). Stretnutie mali výborne rozohraté a už v 28. minúte viedli dvojgólovým rozdielom. O svoj náskok však po prestávke prišli, domáci vyrovnali iba dve minúty pred koncom riadneho hracieho času.

V prvom polčase boli aktívnejší hostia a v priebehu štyroch minút dvakrát skórovali. Najskôr v 25. minúte prihral Janočko ideálne Gamkrelidzemu, ktorý otvoril gólový účet zápasu, aby vzápätí zvýšil na rozdiel dvoch presných zásahov Božok. Po zmene strán domáci zlepšili pohyb na trávniku, zatlačili hostí a odmenou im bol gól Bakalu v 64. minúte. V 88. min vyrobil hrúbku brankár Michaloviec Bréda, Hronec mu loptu vzal a vyrovnal na konečných 2:2.

MFK Dolný Kubín - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (0:2)

Góly: 64. Bakala, 88. Hronec - 25. Gamkrelidze, 28. Božok

ŽK: 88. Hronec - 8. T. Sedlák, 50. M. Vanák, 84. Dargaj, 86. Bréda

Rozhodoval: Prešinský - 456 divákov

MFK: I. Trabalík - Bakala, Drengubiak, Jurky, T. Gejdoš (39. T. Kubica) - J. Podolský, Jadroň, A. Brčák, D. Pyrka - Sani (62. Hronec), Kliment (46. M. Andrič)

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Perez, Korijkov, T. Sedlák, M. Vanák - Gamkrelidze (63. S. Danko), Podhorin (79. Dargaj), V. Janočko - D. Kunca, P. Jurčo (82. A. Leško), Božok

Tréner Ján Gajdoščík: "V prvom polčase sme boli jednoznačne lepším mužstvom a podarilo sa nám streliť dva pekné góly. Prvý dosiahol po peknej akcii Janočko - Kunca - Gamkrelidze posledne menovaný, keď skóroval do prázdnej brány, druhý po Perezovej prihrávke Božok, ktorý sám pred brankárom nezaváhal. Po prestávke domáci preskupili rady a začali nakopávať lopty do našej šestnástky. V 50. minúte sme však mali obrovskú šancu na strelenie tretieho gólu. Kunca išiel sám na Trabalíka a vystrelil aj napriek tomu, že vedľa mal Božoka, ktorý by dával do prázdnej brány. Domáci o pár minút z náhodnej akcie znížili, keď sa hlavou presadil Bakala. Vyrovnanie prišlo v 88. minúte, útočník Hronec potrestal obrovskú hrúbku Brédu, ktorému vypichol loptu z nohy. Hneď nato sme mohli opäť ísť do vedenia, ale Leškov center Kunca hlavou neusmernil do siete, namieril nad bránu. Stratili sme dva body, chlapci by si víťazstvo zaslúžili."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 18. mája o 17.00 hod.: Michalovce - SFM Senec (31. kolo)

Nedeľa 26. mája o 17.00 hod.: Rimavská Sobota - Michalovce (32. kolo)

Sobota 1. júna o 17.00 hod.: Michalovce - Šamorín (33. kolo)