Starší dorastenci s vysokým víťazstvom

2013-05-10 12:00:00

Doma vyprášili Banskú Bystricu 7:0, hetrik zaznamenal Turik, ďalšie góly pridali Leško, Mukhametdinov, Koscelník a Kolesár.

Vo výbornej forme hrajúci starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce nepocítili trpkosť prehry ani v piatom dueli v rade, keď si tentoraz na vlastnej pôde poradili v zápase 25. kola prvej ligy s banskobystrickou Duklou jednoznačne 7:0 (4:0). Po dvoch prehrách za sebou si na svoje konto pripísali víťazstvo mladší dorastenci, ktorí nad druhým celkom tabuľky triumfovali 2:0 (1:0).

Starší dorastenci

Stretnutie tabuľkových súperov, ktorý sa odohral na hlavnom ihrisku štadióna MFK Zemplín, sa hralo v jednoznačnej réžii michalovského družstva. Už po štvrťhodine hry prišiel prvý gólový úder domácich, po Šimčákovom centri Turik hlavou otvoril skóre - 1:0. V 22. minúte ten istý hráč spoločne s Leškom predviedol krásnu kombinačnú akciu a strelou do prázdnej brány pridal druhý gól. S chuťou hrajúci Zemplínčania sa krátko po polhodine hry radovali aj do tretice, po chybe v zadných radoch Dukly poľahky skóroval Rus Mukhametdinov. To však nebolo všetko, v 37. minúte Koscelník po rohu pridal zblízka hlavou štvrtý domáci gól. Hneď po zmene strán uvoľnil Turik Leška a ten prekonal vybiehajúceho gólmana Banskej Bystrice - 5:0. Ďalší gól domácich pridal v 54. minúte Turik, ktorý krásnou strelou spoza šestnástky zavŕšil svoj hetrik. V záverečnej desaťminútovke odcentroval Koscelník presne na hlavou striedajúceho Kolesára a ten uzavrel gólový účet súboja na 7:0.


MFK Zemplín Michalovce - FK Dukla Banská Bystrica 7:0 (4:0)

Góly: 16., 22. a 54. Turik, 34. Mukhametdinov, 37. M. Koscelník, 47. A. Leško, 81. T. Kolesár

ČK: 71. Patrik Sura (Banská Bystrica)

MFK ZEMPLÍN: Kira - D. Horňák, Sochanič, J. Šimko, Šimčák - Harvila, Ďurik - M. Koscelník, Turik (61. Stropkay), Mukhametdinov (46. J. Kiss) - A. Leško (52. T. Kolesár)

Mladší dorastenci

Tréner Ján Gajdoščík: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý, svoju prevahu sme korunovali pekným gólom Andrejka z priameho kopu z 25 metrov. Ďalšie góly mohli pridať Vožný i Kolesár, ale ich hlavičky išli vedľa brány. Po prestávke nás už hostia pritlačili, takmer sa im podarilo vyrovnať, ale dve dobré šance zneškodnil brankár Holienčin. Konečnú podobu výsledku dal v závere Bellás z pokutového kopu, ktorý bol nariadený za faul na Vožného."

MFK Zemplín Michalovce - FK Dukla Banská Bystrica 2:0 (1:0)

Góly: 25. J. Andrejko, 75. Bellás (11 m)

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Ilinjo, Halagan (60. Ferko) - L. Tóth (65. J. Hreha), Havrila, Vajs, J. Andrejko (45. Copko) - Bellás (76. Sarik), T. Vožný

Najbližšie stretnutia odohrajú Michalovčania v stredu 15. mája v Bratislave proti tamojšiemu Slovanu. Pôjde o dohrávané súboje 17. kola. Starší dorastenci nastúpia o 11. hodine, mladší o 13.15 hod.