Albert Rusnák už nie je trénerom Michaloviec

2013-05-09 12:00:00

V utorok viedol posledný tréning, skončil aj jeho asistent Džubara. Nového lodivoda hľadajú. Niektorí hráči boli preradení do B-mužstva.

Albert Rusnák skončil na lavičke druholigového MFK Zemplín Michalovce! Vedenie klubu ho poslalo na dovolenku aj s jeho asistentom Jozefom Džubarom. Kto povedie vo zvyšnom priebehu sezóny aktuálne šiesty tím súťaže je v tejto chvíli otázne, v klube sa touto otázkou intenzívne zaoberajú.

Pohár trpezlivosti pretiekol

Stolička pod Rusnákom sa roztriasla už po domácej prehre s Rimavskou Sobotou (1:2) pred vyše dvoma týždňami, no osudným sa mu stala až sobotňajšia prehra s Podbrezovou (2:3), proti ktorej mužstvo prehajdákalo jednogólový náskok, a to dokonca v čase, keď hralo presilovku o dvoch hráčov. „Mužstvo nedosahovalo výsledky, ktoré by zodpovedali vytvoreným podmienkam. Tie má lepšie ako v niektorých corgoňligových kluboch, ale napriek tomu sa pohybuje iba v strede druholigovej tabuľke. Pohár trpezlivosti tak už pretiekol,“ prezradil dôvody Rusnákovho konca na lavičke Michaloviec predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský.

Kto mužstvo povedie?

Prešovský rodák a niekdajší hráč 1. FC Košice viedol zemplínskeho druholigistu od apríla minulého roku, keď nahradil Vlastimila Petrželu. Jeho asistent J. Džubara sa v klube dlho neohrial, pobudol v ňom iba dva mesiace. Do záveru tejto druholigovej sezóny zostávajú už iba štyri kolá, Michalovčania odohrajú najbližší duel v sobotu na pôde o záchranu bojujúceho Dolného Kubína. Kto v ňom mužstvo povedie? „Touto otázkou sa intenzívne zaoberáme, pravdepodobne ju vyriešime človekom z vlastných zdrojov, ktorý vlastní požadovanú trénerskú licenciu,“ uviedol I. Šoltinský, ktorý dodal, že v hľadáčiku na uvoľnený trénerský post majú štyroch renomovaných kormidelníkov. Nový lodivod by sa mal taktovky ujať na začiatku letnej prípravy.

Napraviť si reputáciu

Na neuspokojivé výsledky druholigistu doplatili nielen Rusnák s Džubarom, ale aj niektorí hráči, ktorí boli preradení do rezervy. „Na platy sme im nesiahli, riešili sme to iba takto. Na spoločnom sedení s hráčmi sa kolektív na čele so skúsenými Janočkom a Božokom vyslovil, že urobí všetko preto, aby si v zostávajúcom priebehu ročníka napravil reputáciu a zaknihoval čo najlepšie výsledky,“ tvrdil šéf michalovského klubu. Sobotňajšou prehrou s Podbrezovou si mužstvo poriadne rozhnevalo svojich fanúšikov, nuž sa vedenie klubu rozhodlo, že na posledné dva domáce zápasy sezóny proti Sencu a Šamorínu bude vstup voľný.

Zdroj: denník Korzár