S Podbrezovou sme zaknihovali prehru o gól

2013-05-04 12:00:00

MFK Zemplín viedol 1:0 aj 2:1, ale hostia otočili skóre duelu aj napriek tomu, že hrali v oslabení o dvoch hráčov.

Druhú prehru v priebehu štyroch dní si dnes na svoje konto pripísali druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí v súboji 29. kola nestačili doma na ŽP Šport Podbrezová, ktorej podľahli 2:3 (1:1).

V Michalovciach sa hral výborný futbal, ako prví pohrozili domáci, ale Kovaľovu strelu chytil Hanák. V 14. minúte vypálil spoza šestnástky michalovský kapitán Božok a gólman hostí bol na jeho parádnu strelu prikrátky. Domácich gól ešte viac nakopol a o šesť minút po ňom sa Kunca predral po pravej strane, prihrávkou našiel Janočka, no jeho strelu zblokovala obrana hostí. V 22. minúte neuspel zoči-voči Hanákovi Božok, o chvíľu nato Janočkova strela išla vedľa brány. Po polhodine hry zachytil rozohrávku hostí Hruška, poslal do úniku Kuncu, ktorý si ľahko poradil s dvoma obrancami naraz a zblízka trafil iba do skúseného Hanáka. Za nevyužité šance stihol domácich trest, po centri z pravej strany vyrovnal hlavou úplne voľný Tubonemi - 1:1. Do konca polčasu sa už ani jedno z mužstiev do šance nedostalo, a tak odchádzali do kabín za nerozhodného stavu.


Hneď v úvodnej minúte druhého polčasu si s Kovaľovou strelou poradil gólman ŽP Šport. V 52. minúte po centri fauloval vo vlastnej šestnástke hosťujúci Kochan Korijkova a rozhodca bez váhania ukázal na biely bod. Kochan zároveň uvidel druhú žltú kartu a bol vylúčený. Pokutový kop bezpečne premenil tradičný exekútor Janočko - 2:1. V 56. minúte prišli hostia o ďalšieho hráča: Andrič kopol bez lopty Božoka a pod sprchy musel ísť aj on. Domácim ale tento moment neprospel, prekvapujúco mali navrch hostia. A v 60. minúte aj vyrovnali, keď po rohu skóroval Tubonemi - 2:2. To však zo strany Podbrezovej nebolo všetko. V 64. minúte Podiovu dobrú strelu z priameho kopu vyrazil brankár Jenčo. O štyri minúty mohol poslať MFK Zemplín opäť do vedenia striedajúci Leško, ale po centri Korijkova z päťky prestrelil hosťujúcu bránu. V 71. minúte podnikli hostia do otvorenej domácej obrany rýchly protiútok, na konci ktorého bol Tubonemi a najlepší strelec súťaže tretíkrát rozvlnil michalovskú sieť - 2:3! Domáci boli zrelí na uterák, aj keď hneď nato mohol vyrovnať Kunca, avšak v tutovke zakončil nad. V 82. minúte Zastavil Kovaľ unikajúceho Tubonemiho iba za cenu faulu a tiež uvidel červenú kartu. Víťazstvo hostí mohol poistiť Greško, ale jeho priamy kop bravúrne vyrazil Jenčo. Záverečné slovo duelu patrilo Podhorinovi, ktorý vypálil tesne nad bránu.


MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 2:3 (1:1)

Góly: 14. Božok, 53. V. Janočko (11 m) - 31., 60. a 71. Tubonemi

ŽK: 36. Božok - 16. Kochan, 54. Podio

ČK: 82. Kovaľ - 52. Kochan, 56. N. Andrič

Rozhodoval: Smolák - 980 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Korijkov, L. Hruška, Vernon (66. Gamkrelidze), M. Vanák - Podhorin, Kovaľ, V. Janočko - D. Kunca, P. Jurčo, Božok (66. A. Leško)

ŽP ŠPORT: J. Hanák - N. Andrič, Kupčík, Minčič, Morháč – J. Pančík (63. Kožička), Podio (74. V. Greško), Kochan, Harvilko – Tubonemi, Laksik (63. Snitka)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 11. mája o 16.30 hod.: Dolný Kubín - Michalovce (30. kolo)

Sobota 18. mája o 17.00 hod.: Michalovce - SFM Senec (31. kolo)

Nedeľa 26. mája o 17.00 hod.: Rimavská Sobota - Michalovce (32. kolo)

 

FOTO: RA