Michalovce opäť proti ašpirantovi na postup

2013-05-04 12:00:00

Na ich pôde sa predstaví druhý celok tabuľky Podbrezová, s ktorou v tejto sezóne ešte nebodovali.

V nahustenom programe pokračujú druholigoví futbalisti Michaloviec, ktorí dnešným domácim súbojom s Podbrezovou (o 16.30 hod.) ukončia druhý „anglický“ týždeň za sebou. Opäť ich čaká súper z horných poschodí tabuľky, po treťom Bardejove a prvej Dunajskej Strede totiž dnes nastúpia proti druhým „železiarom“.

Stať sa to môže iba im

V ostatných dvoch súbojoch s papierovými favoritmi potvrdili zverenci trénera Alberta Rusnáka dobrú formu. Bardejov zdolali rozdielom triedy 3:0 a na Žitnom ostrove síce prehrali 1:2, ale drvivú väčšinu súboja s lídrom dominovali. „Iba nám sa môže stať to, že takto výborne rozohraný zápas nedotiahneme do víťazného konca. Je to odraz celej sezóny. Každý nás chváli, ako hráme dobre, ale súper nám dá o gól viac a prehráme,“ hovoril brankár MFK Zemplín Tomáš Jenčo, ktorý verí, že proti Podbrezovej sa už niečo podobné nezopakuje. „Musíme nadviazať na utorňajší výkon, len treba odstrániť dve veci, o ktorých sa rozpráva stále, a to nepremieňanie šancí a inkasovanie lacných gólov.“

Prichádza šťastný strelec

Hráčom MFK Zemplín sa v poslednom období proti ŽP Šport príliš nedarí, veď z víťazstva nad týmto súperom sa naposledy tešili ešte v septembri 2011. „Bude to ťažký zápas, pretože Podbrezová má kvalitný tím. Pre nás sú podstatné tri body. Proti Bardejovu sme nepodali úplne najlepší výkon, ale strelili sme tri góly, fanúšik prižmúril oči a po zápase bol spokojný,“ tvrdil stropkovský rodák, ktorý sa bude mať dnes na pozore pred najlepším kanonierom súťaže Hectorom Tubonemim, hrávajúcim za horehronský celok. Nigérijský legionár v tejto sezóne už dvakrát proti Michalovciam skóroval – doma i vonku. „Je to šťastný strelec. Bodaj by sa to šťastie konečne od neho odklonilo a usmialo sa na nás,“ uzavrel T. Jenčo.

Zdroj: denník Korzár