Nebyť zbabraného záveru, mohli mať skalp lídra

2013-05-02 12:00:00

Michalovčania na Žitnom ostrove ešte v 81. minúte viedli, nakoniec však zostali bez bodov. Podľa trénera Rusnáka podali najlepší výkon v sezóne.

Dunajskostredská pôde je pre Michalovčanov asi zakliata. Už druhýkrát v tomto ročníku totiž MFK Zemplín prišiel o víťazstvo na ihrisku DAC v úplnom závere zápasu a rovnako ako na jeseň tam teraz prehral 1:2. Líder druholigovej tabuľky tak v jarnej časti naďalej zostáva neporazený, na druhej strane Zemplínčania si na svoje konto pripísali tretiu prehru z ostatných štyroch duelov.

Futbal sa hrá 90 minút

Zverenci kormidelníka Alberta Rusnáka opäť raz umreli na krásu, pretože na Žitnom ostrove boli počas drvivej väčšiny zápasu lepším mužstvom, na ihrisku dominovali, no do tabuľky si opäť nepripísali ani jeden bod. „Ak si odmyslím posledných desať minút duelu, tak chlapci podali zatiaľ najlepší výkon v tomto ročníku. Hrali výborne v ofenzíve, bezchybne v defenzíve, podali vysoko taktický výkon a boli dôraznejší v osobných súbojoch. Futbal sa však hrá 90 minút, my sme v závere urobili dve hrubé chyby a pykali sme za ne. Nezaslúžili sme si prehrať a dovolím si tvrdiť, že ani remizovať,“ skonštatoval lodivod MFK Zemplín.

Fatálne chyby

Michalovčania vstúpili do zápasu veľmi dobre. „V úvodnej štvrťhodine sme z krídiel poslali do šestnástky 6 finálnych prihrávok, ale nezužitkovali sme ich. Pokojne sme mohli viesť o dva góly. Našu hru dirigoval Janočko, ktorý podal skvelý výkon,“ tvrdil A. Rusnák. Hostí poslal do zaslúženého vedenia v 62. minúte Kunca a všetko nasvedčovalo tomu, že sa postarajú o veľké prekvapenie na úkor lídra. Prišla však záverečná desaťminútovka a ich nepochopiteľný výpadok. Čo sa vlastne stalo? „Ťažko povedať. Nestalo sa nám prvýkrát, že hráči urobili také fatálne chyby. Nie je mysliteľné, aby sa ich dopúšťali, dopláca na to celé mužstvo a dehonestuje to prácu nás všetkých. Musím si pozrieť video zo zápasu, vyzeralo to tak, že oba góly sme si dali vlastné.“

Priebeh ako cez kopirák

Nestáva sa často, aby mužstvo počas jednej sezóny dvakrát stratilo u rovnakého súpera a po navlas rovnakom priebehu vedenie a prehralo. A to dokonca v posledných minútach duelu. Tímu z metropoly Zemplína sa to stalo. Prvý raz v auguste, keď viedol zásluhou Regáliho, ale za tri minúty (81. a 84. minúta) domáci skóre otočili, druhýkrát v utorok, tentoraz DAC strelil dva góly „až“ v rozmedzí šiestich (82. a 88. minúta). „Rozdiel medzi týmito zápasmi však bol v tom, že tentoraz sme boli jednoznačne lepší. Všetci nám po stretnutí tlieskali, ale čo z toho, keď sme nebodovali,“ sklamane hovoril tréner MFK Zemplín, ktorého zverencov čaká už v sobotu doma ďalší súper zo špice tabuľky – Podbrezová. Neobáva sa, či nešťastná utorňajšia prehra nenechá na mužstve nejaké stopy? „Určite nie. Musíme dať hlavy hore, ak chlapci nadviažu na tento výkon a budú hrať 90 minút, tak o výsledok sa obávať nemusím.“

Zdroj: denník Korzár