Marián Adam svoj návrat okorenil gólom

2013-04-25 12:00:00

Útočník Gemerčanov, ktorý pred necelými štyrmi rokmi pôsobil v MFK Zemplín, naštartoval v utorok svoje mužstvo k víťazstvu.

Na víťaznej vlne sa momentálne vezú hráči Rimavskej Soboty, ktorí v ostatných štyroch stretnutiach nestratili ani bod. Postupne si poradili s Dubnicou, Šaľou, Bardejovom a Michalovcami. Posledných dvoch súperov, ktorým patria pozície v hornej časti tabuľky, dokonca zdolali na ich pôde. „Po menších problémoch v zimnej príprave, keď sa mužstvo každým týždňom skladalo, v úvode jari nemali svoju tvár. Odniesli sme si to v Šamoríne, kde sme prehrali 0:2. Po tomto zápase sme sa pozreli do zrkadla a výsledkom toho je 12 bodov zo štyroch stretnutí. Okrem toho hráme aj pekný futbal,“ rozhovoril sa po utorňajšej výhre na ihrisku MFK Zemplín Marián Adam, ktorý do Rimavskej Soboty prišiel v zime na polročné hosťovanie z Prešova.

Skúseného útočníka dve výhry vonku za sebou potešili. „V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, mali sme hru vo svojich rukách a vypracovali sme si aj šance, z ktorých sa nám podarilo dvakrát skórovať. Po zmene strán sa to však už otočilo, Michalovčania gólom z penalty znížili a duel zdramatizovali. Ľudia mohli byť spokojní, lebo videli kvalitný druholigový zápas. Mali sme aj trošku šťastia, ale to k tomu patrí,“ tvrdil M. Adam.

Odchovanec prešovského futbalu nastúpil v Michalovciach po takmer štyroch rokoch. Svoj návrat do metropoly Zemplína, kde pôsobil v jarnej časti sezóny 2008/09, okorenil streleným gólom, ktorým naštartoval Gemerčanov k triumfu 2:1. „Teší ma, že som skóroval. V Michalovciach je pekné futbalové prostredie a majitelia tu robia futbal poctivo. Verím tomu, že v blízkej dobe si tu ľudia prídu na svoje a dočkajú sa postupu do najvyššej súťaže,“ uzavrel debatu 31-ročný futbalista, ktorý na Slovensku v minulosti obliekal aj dresy Ličartoviec, Dubnice, Dunajskej Stredy či Starej Ľubovne.

Zdroj: denník Šport