Hladké víťazstvá prvoligových dorastencov

2013-04-24 12:00:00

V Zlatých Moravciach triumfovali starší aj mladší dorastenci po rovnakých výsledkoch jednoznačne 3:0.

Druhé víťazstvo v rade zaknihovali dnes prvoligoví starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce, ktorí v dohrávanom stretnutí 22. kola porazili Zlaté Moravce na ich pôde hladko 3:0 (1:0). Navlas rovnaký rezultát dosiahli aj mladší dorastenci, ktorí tiež vyhrali 3:0 (1:0) na pôde FC ViOn.

Starší dorastenci U19

Tréner Branislav Sokoli: "Počas celého zápasu sme boli jednoznačne lepším mužstvom a mali sme navrch. Veľmi dobre sme mali pokrytý stred ihriska, výborne tam zahrali Grič s Harvilom. Domáci si nevedeli poradiť s našou kombinačnou hrou, skúšali to iba nakopávanými loptami. Prvý gól sme strelili z pokutového kopu, ktorý krátko pred koncom polčasu premenil Milan Šimčák. Penalta bola nariadená za faul domáceho brankára na prenikajúceho Tomáša Kolesára. Druhý pridal po prestávke Jakub Grič, keď sa presadil hlavou po rohovom kope, a tretí v závere po peknej akcii Koscelníka s Turikom a následnou prihrávkou druhého menovaného Matúš Stropkay, ktorý z päťky skóroval. Mohli sme vyhrať aj oveľa vyšším rozdielom, ale veľké šance Mukhametdinova, Stropkaya či Kolesára zostali nevyužité."

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:1)

Góly: 43. Šimčák (11 m), 69. Grič, 84. Stropkay

MFK ZEMPLÍN: Babiák - Ďurik, D. Horňák, J. Šimko, Šimčák (46. Škultéty) - Grič, Harvila - Mukhametdinov, M. Koscelník, J. Kiss (57. Turik) - T. Kolesár (73. Stropkay)

Mladší dorastenci U17

Tréner Ján Gajdoščík: "Úrovňou to bol iba priemerný zápas, nepodali sme optimálny výkon. Viazla nám kombinácia, bolo to hlavne kvôli tomu, že stretnutie sa hralo na prírodnej tráve, na ktorú chlapci nie sú veľmi zvyknutí. Skóre sme otvorili v tesne pred uplynutím štvrťhodiny hry, keď po krásnej akcii Lukáša Tótha, ktorý si poradil s troma obrancami, sa rútil sám na brankára Pavol Bellás a bez problémov skóroval. V 55. minúte sme pridali druhý presný zásah, keď po akcii na pravej strane Tomáš Vožný prihral Tóthovi a ten sa nemýlil. Do tretice sme skórovali v 69. minúte, Ján Andrejko na ľavej strane spätnou prihrávkou našiel Jozefa Vajsa, ktorý uzavrel gólový účet zápasu."

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:1)

Góly: 14. Bellás, 55. L. Tóth, 69. Vajs

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár (73. Ilinjo), M. Janočko, Mikovčík, Halagan - T. Vožný, Havrila, Vajs, J. Andrejko (69. J. Hreha) - Bellás (58. Ferko), L. Tóth

Najbližšie zápasy odohrajú michalovské výbery v sobotu 27. apríla doma proti MFK Košice. Starší nastúpia o 11. hodine, mladší o 13.15 hod.