Pred zápasom s Rimavskou Sobotou

2013-04-23 12:00:00

Dnes hostíme tradičného súpera, bude to naše 21 vzájomné stretnutie s Gemerčanmi. Akým výsledkom sa skončí?

Zverencov trénera Alberta Rusnáka čakajú v priebehu piatich dní hneď dve domáce majstrovské stretnutia. To prvé už dnes o 17.30 hod. proti Rimavskej Sobote, ďalšie v sobotu proti Bardejovu, ale pozor, jeho výkop je naplánovaný už na 16. hodinu! Súboj so Soboťanmi sa mal pôvodne odohrať ešte 16. marca, ale kvôli snehovej kalamite ho museli odložiť.

Michalovčania by sa po sobotňajšej prehre v Šali, prvej v tejto jarnej časti, opäť radi vrátili na víťaznú vlnu. Na tej sa však momentálne vezie ich dnešný súper z Gemera, ktorý vyhral ostatné tri stretnutia a výrazne si polepšil v záchranárskych bojoch. Naposledy sa tešil z trojbodového zisku v Bardejove po najtesnejšej výhre 1:0. Rimavská Sobota je naším tradičným súperom, a to nielen v súťaži, ale aj v príprave. Od roku 2005 sme s ním odohrali už rovných 20 zápasov. Dlho sa nám však s Gemerčanmi nedarilo, veď prvé víťazstvo nad nimi sme dosiahli až v 13 vzájomnom súboji, keď sme ho na domácej pôde zdolali vďaka premenenej penalte Russlana Ljubarskeho 1:0. Písal sa marec 2010. V tejto sezóne sme dokázali zverencov trénera Branislava Mráza zdolať na jeho ihrisku 3:1, pričom to bola vôbec naša prvá výhra na štadióne MŠK od nášho návratu do druholigových vôd. Posledný vzájomný duel na našej pôde však pre MFK Zemplín nedopadol dobre. Takmer pred rokom (28. apríla 2012) sme podľahli tomuto súperovi 0:2.

Dnes v michalovskej zostave bude chýbať hneď niekoľko hráčov. Okrem zranených Immorlana, Korijkova a Smreka určite nenastúpi ani Kovaľ. Ten mal byť pôvodne v týchto dňoch so slovenskou reprezentáciou do 19 rokov na Cypre, ale zranenie ruky, ktoré si privodil v Šali, mu nedovolilo odcestovať s „repre“, a teda nemôže nastúpiť ani za Michalovce.

Súboj s Rimavskou Sobotou, dres ktorej obliekajú aj dvaja bývalí hráči MFK Zemplín Marián Adam a Tomáš Labun, začína pod reflektormi o 17.30 hod. Verme, že dopadne víťazne pre nás.

Bilancia majstrovských zápasov s Rimavskou Sobotou:

20 zápasov - 4 výhry, 4 remízy, 12 prehier, skóre 20:30