K výhre SR 16 prispeli aj traja Michalovčania

2013-04-14 12:00:00

Michal Janočko, Martin Kolesár a Jozef Vajs nastúpili proti rovesníkom z Rumunska, ktorých mladí Slováci zdolali 2:1.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 16 rokov zvíťazili vo svojom prvom zápase na turnaji UEFA Development v Rumunsku nad rovesníkmi z Moldavska tesne 2:1. Góly SR strelili Mráz a Tupta. Informáciu prinisla oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ). V slovenskom výbere nastúpili aj všetci traja nominovaní hráči MFK Zemplín Michalovce - obranca Michal Janočko pobudol na ihrisku do 69. minúty, ďalší zadák Martin Kolesár do 41. minúty a v rovnakom čase vybehol na trávnik stredopoliar Jozef Vajs.

Slovensko "16" - Moldavsko "16" 2:1 (0:0)

Góly SR "16": 45. Mráz, 52. Tupta

ŽK: 41. Kuc, 73. Lénart

SR "16": M. Dovičovič - M. JANOČKO (69. Lénart), Szalay, M. KOLESÁR (41. Drobný), Kuc, Michlík (41. Tupta), Kopičár, Štefanec (41. VAJS), Krč, S. Mráz, Hric (62. Kopál)

Peter Szénay, asistent trénera SR "16" (zdroj: futbalsfz.sk):

"Takmer pol hodinu našim hráčom trvalo, kým začali rešpektovať úroveň medzinárodného mládežníckeho futbalu. Po polčase nám výrazne pomohli striedania, po ktorých sme prvých dvadsať minút boli aktívnejší a presadili sme sa aj strelecky. Po druhom góle však prišlo uspokojenie a niektorí jednotlivci už nedokázali držať tempo hry. V závere zápasu sme dostali gól po hrubej chybe brankára. Takéto výpadky a zaváhania súper aj v budúcnosti využije."

Zdroj: TASR