Dvojgólové domáce víťazstvo nad Liptákmi

2013-04-13 12:00:00

MFK Zemplín prvýkrát v jarnej časti doma zabodoval naplno, keď vyhral 2:0. O góly sa postarali Božok a Kunca.

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce zvíťazilo v sobotňajšom stretnutí 25. kola s Liptovským Mikulášom na domácej pôde 2:0 (1:0) a v jarnej časti ešte neokúsili trpkosť prehry, pričom za kratší koniec neťahali už v šiestich dueloch v rade.

Od úvodu diktovali tempo hry Michalovčania, ktorých už v 5. minúte mohol poslať do vedenia Hamuľak, ale zblízka Šavola neprekonal. O pár minút nato sa zastreľoval Božok, jeho projektil z 25 metrov išiel nad. V 14. minúte odcentroval Janočko z pravej strany rovno na hlavu Božoka, ktorý otvoril skóre zápasu - 1:0. Domáci boli pri chuti a v 25. minúte Kuncovu tvrdú strelu vyrazil výborný Šavol. O dve minúty nato zahodil čistú šancu Hamuľak, ktorý sa rútil sám na gólmana Liptákov, ale bránu netrafil. V 29. minúte poslal Janočko do šance Božoka, hosťujúca obrana však loptu upratala do bezpečia. Krátko pred záverom úvodného dejstva po Janočkovom priamom kope napálil Korijkov loptu iba do Šavola a brankár Tatrana sa vyznamenal aj o pár sekúnd neskôr pri parádnej strele Kovaľa, ktorú vytlačil zo šibenice na roh.


Aj do druhého polčasu vstúpili Zemplínčania aktívne a rýchlo sa im podarilo streliť aj druhý gól. Jeho autorom bol v 56. minúte Kunca, ktorý zužitkoval prihrávku od Božoka - 2:0. Kunca sa v 71. minúte mohol radovať z gólu aj po druhýkrát, ale jeho strelu chytil Šavol. V 83. minúte odcentroval Podhorin z pravej strany na Vanáka a jeho volej skončil nad hosťujúcou svätyňou. Štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času mohli Liptáci znížiť, po priamom kope sa k odrazenej lopte dostal Kucharčík, ale v čistej šanci minul odkrytú bránu domácich. Záverečnú bodku za stretnutím dala strela Kuncu, ktorú Šavol vyrazil na rohový kop.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:0 (1:0)

Góly: 14. Božok, 56. D. Kunca

ŽK: 82. J. Chomistek, 89. M. Pastva

Rozhodoval: Fajčík - 1 190 divákov

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - Perez (54. S. Danko), Vernon, Korijkov, M. Vanák - Kovaľ, Podhorin, V. Janočko (85. T. Sedlák) - D. Kunca, M. Hamuľak (72. Juanpe), Božok

MFK TATRAN: Šavol - P. Moravčík, Kubena, Kucharčík, Mizerák - Blaščík (33. Balluch), Latiak, M. Pastva, J. Chomistek, Trnovský (67. Revák) - Malec (46. Šupej)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 20. apríla o 16.00 hod.: Šaľa - Michalovce (26. kolo)

Utorok 23. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Liptovský Mikuláš (dohrávané 21. kolo)

Sobota 27. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Bardejov (27. kolo)

 

FOTO: Štefan Madaras