Ďalšie domáce zaváhanie si už nepripúšťajú

2013-04-13 12:00:00

Michalovskí futbalisti hostia Liptovský Mikuláš, ktorému majú čo vracať. Na jeseň totiž na jeho pôde prehrali 0:4...

Súboj dvoch mužstiev, ktoré sa v uplynulých dňoch tešili z víťazstiev, uvidia dnes diváci na michalovskom futbalovom štadióne. Tamojší MFK Zemplín, ktorý pred týždňom triumfoval v Ružinej 3:1, privíta na svojom ihrisku o 17.30 hod. MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Teda súpera, ktorý v utorok v dohrávanom stretnutí naplno bodoval v Dolnom Kubíne po výsledku 1:0. Pre oba celky to boli zároveň prvé výhry v jarnej časti druhej ligy.

Premeniť šance

Dnešný protivník Zemplínčanov urobil na Orave dôležitý krok k záchrane, ale stále je v pásme zostupu. V Michalovciach určite kožu lacno nepredá a každý bod bude mať pre nich cenu zlata. „Žiadny súper v súťaži nám nič zadarmo nedaruje, inak to nebude ani teraz. My sa však pozeráme na seba, v posledných dňoch je nálada v kabíne uvoľnená a všetci myslíme iba na víťazstvo. Treba nadviazať na prvý polčas zápasu s Dubnicou, keď sme podali dobrý výkon, len musíme premieňať šance, ktoré si vypracujeme. Bude to o prvom góle,“ prezradil defenzívny stredopoliar MFK Zemplín Tomáš Sedlák.

Potvrdiť body zvonku

Zverenci trénera Alberta Rusnáka pred týždňom priviezli tri body z pôdy ružínskeho nováčika. Tie však budú mať svoju cenu až vtedy, ak ich potvrdia víťazstvom nad Liptákmi. „Uvedomujeme si to, chceme sa posunúť v tabuľke vyššie, a preto s takými súpermi body doma strácať nemôžeme,“ uviedol popradský rodák. Premiérový súťažný zápas na vlastnom ihrisku Michalovčanom výsledkovo nevyšiel. Prípadné ďalšie domáce zaváhanie by si u svojich fanúšikov „žehlili“ oveľa ťažšie. „Nad žiadnou stratou bodov sa ani nezamýšľame, naším jediným cieľom je výhra. Konečne chceme potešiť divákov a veríme, že sa nám to aj podarí,“ dodal.

Pomstia sa za jeseň?

Na posledný vzájomný duel s Mikulášom michalovskí futbalisti tak skoro nezabudnú. V jeseni na Liptove prehrali potupne 0:4, pričom všetky góly inkasovali v priebehu 16 minút. „Bola to nepríjemná prehra, ktorá nás poriadne naštrbila, a tak aj vyzeralo až do konca jesene. Nezostáva nám nič iné, len vysokú prehru súperovi odplatiť,“ skonštatoval T. Sedlák. V domácej zostave dnes budú chýbať dvaja potrestaní hráči, kapitán Jurčo a stopér Hruška, ktorí majú „stopku“ kvôli štyrom žltým kartám.

Zdroj: denník Korzár