Albert Rusnák: Očakávania divákov sme nenaplnili

2013-04-05 12:00:00

Internetový portál corgonliga.sk sa pozhováral s hlavným trénerom druholigového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce.

Slabá strelecká produktivita trápi aj kluby v 2. lige, veď počas minulého kola, kedy sa však odohrali len tri zápasy, padol iba jeden jediný gól. V Michalovciach trvá negatívna séria už 218 minút. Ako sa na túto nelichotivú situáciu pozerá hlavný tréner Albert Rusnák?

Okrem nulovej gólovej produktivity ťahajú Michalovce aj sériu remíz - na konte majú už štyri v rade, pričom počas sezóny ich nazbierali dokopy päť. Posledné dva duely však boli bezgólové. Ako ten minulotýždňový v Šamoríne, tak aj ten posledný doma proti Dubnici. Najmä zápas minulého kola si gól určite pýtal. „Body sa deliť nemali, boli sme jednoznačne lepší. Veľmi dobre sme kombinovali a vypracovali si štyri či päť vyložených gólových šancí, keď sme išli sami na brankára... V koncovke sme však absolútne pohoreli, čo ma mrzí o to viac, že to bol náš prvý jarný zápas na domácej pôde. Diváci od nás niečo očakávali, my sme to nesplnili a sklamali ich,“ smútil tréner Michaloviec Albert Rusnák.

V základnej jedenástke, ktorá na posledný ligový duel nastúpila, podľa neho chyba nebola. „Aj keby som mal možnosť zostaviť ju znova, vyzerala by rovnako. Jedinú zmenu by som urobil v priebehu druhého polčasu v rozostavení, inak by som nemenil nič,“ presvedčivo povedal Rusnák, ktorý hráčom, čo nastúpili na zápas od prvej minúty, okrem zakončenia nevyčítal nič. Oveľa kritickejší bol k futbalistom, ktorí naskočili do stretnutia ako striedajúci. Potrebné oživenie či spresnenie koncovky totiž ani zďaleka nepriniesli.

„Pravdupovediac, čakal som od všetkých troch podstatne viac. Po prestávke sa na náročnejšom teréne ťažšie presadzoval kapitán Jurčo, preto jeho miesto zastal rýchlejší a dynamickejší Juan Pedro Garzon. Čakali sme, že na tom teréne odvedie viac práce. Márne. Mal čistú gólovú šancu v 88. minúte, takisto ako v predchádzajúcom zápase so Šamorínom. Mohol byť hrdinom zápasu, žiaľ, nestalo sa. Čo sa týka Stanislava Danka, na ňom je vidieť absencia v príprave. Počas zimnej prestávky mal problémy s členkami, skrz čo mesiac a pol netrénoval. Ide o mladého hráča, dá sa mu to teda ešte prepáčiť... Ale pokiaľ ide o Gamkrelidzeho, to by som najradšej prešiel bez komentára. Hoci bol poslaný len na záverečných desať minút, do zápasu nepriniesol absolútne žiadne oživenie a ťažko sa mi k jeho výkonu vôbec vyjadrovať...“

Dlhý čas bez streleného gólu Michalovčanov zbytočne netrápi, takisto nezúfa ani hlavný tréner. „Nerobil by som z toho tragédiu. V príprave to chlapcom sypalo, dávali góly aj proti lepším mužstvám, takisto sme dali dva góly aj v prvom jarnom kole proti Sencu,“ odľahčil situáciu a dodal: „Moji hráči vedia strieľať góly. Teraz nám to dva zápasy nevyšlo, ale vplýva na to viacero faktorov. Harmonogram ligovej súťaže nám počasie celkom slušne rozhádzalo, ligové kolá sa presúvali a značne nám to nabúralo vrchol zimnej prípravy. Som presvedčený, že sa to čoskoro dostane do správnych koľají. Horšie by bolo, ak by sme sa do tých príležitostí nedostávali, no to našťastie nie je náš prípad,“ našiel pozitíva michalovskej hry.

Najbližšia možnosť ukončiť bezgólovú sériu bude už túto sobotu v Ružinej. Zverenci Alberta Rusnáka sa na to poctivo pripravujú. „Na tréningoch sme venovali zakončeniu veľa času a snažili sme sa hráčom pozdvihnúť znížené sebavedomie. Tiež som bol útočník, takže viem, čo by na nich mohlo platiť a môžem im poradiť, pomôcť. Verím, že tento týždeň sme pre danú situáciu urobili maximum, čo sme mohli a najbližšie ligové kolo to zlomíme a strelíme gól,“ verí michalovský kouč, ktorého však v sobotu nečaká proti poslednej Ružinej nič jenoduché. „Do stretnutia nastupujeme v úlohe favorita, očakáva sa od nás jednoznačné víťazstvo. Bude to však ťažký duel. Dve kolá sme nedali gól a pre Ružinú začína byť každý zápas existenčný. Bude to nesmierne náročné pre obe strany, pretože každý hrá o veľa. Zápas rozhodne stav hracej plochy po tomto daždivom a snehovom období, od toho sa bude všetko odvíjať,“ upozornil na záver tréner mužstva, ktoré sa z ligového víťazstva neradovalo už od 11. novembra minulého roka.

Zdroj: corgonliga.sk