Doplatili na zahodené šance, do tretice s remízou

2013-04-02 12:00:00

Michalovčania hrali na jednu bránu, streliť gól im však súdené nebolo. Dubnický antifutbal slávil úspech.

Druholigoví futbalisti Michaloviec na prvé jarné víťazstvo opäť nedosiahli. Ani v treťom majstrovskom súboji nedokázali naplno bodovať, tentoraz stratili body na vlastnej pôde, na ktorej remizovali s nevýraznou Dubnicou nad Váhom 0:0. MFK Zemplín tak opäť nezvíťazil, ani neprehral a do tretice zaknihoval nerozhodný výsledok.

Neškodný súper

Zemplínčania chceli konečne získať tri body a proti oslabenému dubnickému súperovi si ani nič iné nepripúšťali. Do Považanov sa schuti zahryzli, v prvom polčase hrali veľmi dobre a dokázali si aj vypracovať gólové šance, ktoré však trestuhodne zahodili. „Podarilo sa nám dostať do čistých príležitostí, aj keď hostia prehusťovali stred ihriska, preto sme sa snažili hrať po krídlach. Mali sme päť tutoviek, ktoré musíme premieňať, nedali sme však ani jednu. Dubničania k nám neprišli hrať futbal, nevypracovali si ani jednu šancu, boli neškodní, ale aj tak sme nevyhrali. Bol to súboj o jednom góle, keby sme ho dali, hralo by sa nám ľahšie a určite by sme pridali aj ďalší,“ hovoril po stretnutí sklamaný kormidelník MFK Zemplín Albert Rusnák.

Hľadanie strelca

V druhom dueli po sebe vyšli jeho zverenci strelecky naprázdno a to dokonca proti súperom, ktorí nepatria k najlepším v súťaži. „Na tréningoch stále pracujeme na koncovke, ale v zápasoch nám to nejde. Pritom v príprave sme prvoligistom strieľali po tri góly. Myslel som, že konečne sa chytil Hamuľak, ktorý bol v zime našim najlepším strelcom a minule dal aj 5 gólov Giraltovciam, či Dominik Kunca, ktorému to začalo sypať v závere prípravy a skóroval aj v Senci, no na chlapcov prišla nejaká kríza, ktorú musíme čím skôr odstrániť,“ pokračoval A. Rusnák.

Striedania nevyšli

Po zmene strán už nebola prevaha Michalovčanov taká výrazná ako v prvom polčase, možno to bolo tým, že im chýbali sily, veď úvodné dejstvo odohrali vo vysokom tempe. Tréner sa tak snažil oživiť hru striedaniami, postupne na ihrisko prišli Juanpe, Danko a Gamkrelidze, ktorí však zlepšenie nepriniesli. „Juanpeho na ihrisku nebolo veľmi vidieť, hoci práve on mohol rozhodnúť o našej výhre, keby v 88. minúte jeho strela išla medzi tri žrde. Viac som čakal aj od Danka, ktorý pár dní dozadu odohral veľmi dobrý zápas za dorastencov. A Gamkrelidze? Ten neukázal vôbec nič,“ poznamenal lodivod mužstva. Najbližší súboj odohrajú jeho zverenci v sobotu na ihrisku poslednej Ružinej. Nuž, a tam by sa už patrilo zvíťaziť... 

Zdroj: denník Korzár