Griga verí, že do kádra mu ešte niekto pribudne

2016-02-19 12:00:00

Michalovčania sa vrátili zo sústredenia, tréner s ním bol spokojný. Neteší ho, že mimo hry sú stále zranení Danko a Turík.

V noci zo stredy na štvrtok sa z herného sústredenia v španielskom Alicante vrátili futbalisti michalovského MFK Zemplín. Na Pyrenejskom polostrove strávili desať dní, počas ktorých odohrali tri prípravné zápasy so súpermi z troch krajín. A dosiahli proti nim stopercentnú bilanciu, keď postupne zdolali gruzínsky Lokomotiv Tbilisi 2:1 (Serečin 2), moldavskú Daciu Kišiňov 3:2 (Grič, Sviarchynski, Kunca) a rezervu španielskej Valencie 1:0 (Kunca)!

Výhry neboli podstatné

Trénera žlto-modrých Stanislava Grigu triumfy nad spomínanými súpermi potešili, ale veľkú vedu z nich nerobil. „Výhry neboli podstatné, hoci možno pre sebavedomie hráčov je to fajn. Dôležitejšie je to, že či nás to posunulo dopredu a dobre sme sa pripravili na ligu,“ povedal žilinský rodák. Videl herné napredovanie svojho mužstva? „To, že sme trénovali na dobrých ihriskách a hrali proti kvalitným súperom, tak nás posunulo ďalej. Chlapci si vážili, že mohli trénovať na dobrých terénoch. Doma by sme niečo také nemali.“ Vo štvrtok dal Griga svojim zverencom voľno, od piatku začali trénovať v domácich podmienkach, v sobotu o 14.00 hod. ich čaká generálka proti lídrovi druhej ligy Východ FC VSS Košice. O dejisku zápasu sa stále rozhoduje, s najväčšou pravdepodobnosťou sa uskutoční v Budkovciach.

Úzky káder

So španielskym sústredením tak bývalý reprezentačný kouč vyjadril spokojnosť. „Hlavné bolo to, že nám prialo počasie, k dispozícii sme mali výborné ihriská a odohrali sme zápasy s kvalitnými súpermi. U nás by sme tieto veci nenašli, takže sústredenie bolo užitočné,“ uviedol Griga. Keďže do prvého jarného zápasu s Trnavou ostáva už iba týždeň, opýtali sme sa 54-ročného lodivoda, či je už aj káder uzavretý. „Verím tomu, že niekto doň ešte pribudne, lebo je úzky. Neteší ma, že stále mimo hry sú Danko či Turík. Dúfam, že ohľadom posilnenia kádra sme ešte nepovedali posledné slovo,“ dodal. Zatiaľ posledným prírastkom v tíme MFK Zemplín je Srb Nikola Lukič z FK Minsk, ktorý sa v zápasoch v Španielsku ukazoval vo výbornom svetle.

Zdroj: korzar.sk