Starší dorastenci remizovali, mladší vyhrali

2013-03-23 12:00:00

Starší sa s Nitrou rozišli zmierlivo po výsledku 0:0, mladší zdolali rovnakého súpera najtesnejším rozdielom 1:0.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce remizovali v súboji 18. kola prvej ligy na domácom ihrisku s Nitrou 0:0 a získali tak svoj štvrtý jarný bod. Mladší dorastenci opäť vyhrali, Nitranov zdolali 1:0 a upevnili si druhú priečku v tabuľke.

Starší dorastenci U19

V chladnom a veternom počasí mohli hostia už v 6. minúte otvoriť skóre duelu, ale Vestenického strela len tesne minula Kirovu bránu. O pár minút nato chýbali hlavičke toho istého hráča milimetre. V 27. minúte sa Nitrania dostali do tretej sľubnej šance, stopér Horňák vzadu chyboval a Petráni vystrelil vedľa brány. Po zmene strán neskončila v sieti ani hlavička Dubeňa a krátko po hodine hry ani Kolesárova nepríjemná strela, s ktorou si gólman Dovičovič poradil. Domáci zvyšovali úsilie, v 73. minúte sa predral až pred nitrianskeho brankára Harvila, ale zakončil iba do bočnej siete. O pár sekúnd nato Šimčákovu bombu zneškodnil Dovičovič. Ten istý hráč mohol rozhodnúť o víťazstve MFK Zemplín v 90. minúte, ale po rohu zblízka v čistej šanci netrafil svätyňu hostí.


MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 0:0

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Popovič, J. Šimko, D. Horňák, Škultéty (31. Šimčák) - Grič, Harvila, Turik (80. J. Štofík) - A. Leško, T. Kolesár, J. Kiss (61. Stropkay)

Mladší dorastenci U17

Tréner Ján Gajdoščík: "Bol to veľmi dobrý zápas, ktorý sa hral vo vysokom nasadení. Hostia potvrdili svoju kvalitu, nie náhodou sú n druhom mieste tabuľky. Už v 7. minúte sme rozhodli o výsledku stretnutia, po faule na Bellása premenil pokutový kop Vajs. V druhom polčase mohol poistiť naše víťasztvo striedajúci Tóth, ale gól nedal. Vyhrali sme zaslúžene."

MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 1:0 (1:0)

Gól: 7. Vajs (11 m)

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, Mikovčík, Halagan - Havrila, M. Ferko (75. Ilinjo), Vajs - Copko (55. L. Tóth), Bellás (60. Chimaľ), J. Andrejko

Ďalšie majstrovské stretnutia odohrajú Michalovčania opäť doma, keď v stredu 27. marca o 11.00 (starší) a 13.15 hod. (mladší) privítajú Senicu.