Aj v treťom zápase na sústredení víťazne!

2016-02-16 12:00:00

Michalovčania si v Španielsku poradili s rezervou Valencie na jej pôde 1:0, keď sa presadil Dominik Kunca.

Tri zápasy - tri víťazstvá. Taká je bilancia michalovských futbalistov na sústredení v Španielsku, kde po gruzínskom Lokomotive Tbilisi (2:1) a moldavskej Dacii Kišiňov (3:2) porazili aj posledného súpera v rámci hernej prípravy na Pyrenejskom polostrove, keď v utorok vyhrali nad B-mužstvom Valencie 1:0 (0:0).

O osude stretnutia hraného na štadióne v Paterne, mestskej časti Valencie, rozhodol v desať minút pred koncom striedajúci Dominik Kunca, ktorý strelil jediný gól záverečného zápasu žlto-modrých na sústredení. V zostave MFK Zemplín sa objavili aj dve nové tváre, kormidelník Stanislav Griga testoval španielskych mladíkov Ivana Ruiza Vidala a Jonathana Martineza. Prvý menovaný hráva na poste stopéra alebo defenzívneho záložníka, druhý je záložník. Sústredenie nováčika Fortuna ligy je na konci, michalovská výprava odletí späť na Slovensko v stredu popoludní.

Valencia CF B - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:0)

Gól: 80. D. Kunca

CF B: Sivera - Akapo, Charlie, Juan Carlos, Caballo - Victor Ruiz, Rai, Maiki, Araujo - German, Arango (striedali: Álex Sánchez - Javi Jiménez, Uru, Gonzalo Villar, Javi Perez, Pedro, A. Gil, Farisato)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez (46. Sviarchynski), Podhorin, Morlacchi (46. Lukič), J. Straka (46. Šimčák) - L. Tóth (46. Martinez), T. Sedlák (46. Grič), Ruiz Vidal, M. Koscelník (46. F. Serečin) - Bayón - M. Hamuľak (46. D. Kunca)

Najbližší prípravný duel odohrajú Michalovčania už na domácej pôde. V sobotu 20. februára o 14. hodine absolvujú generálku proti lídrovi druhej ligy Východ FC VSS Košice. Stretnutie sa pravdepodobne uskutoční v Topoľanoch, v hre sú aj Petrovce nad Laborcom. O tom, kde sa súboj napokon odohrá, vás budeme informovať na našej stránke.