Reprezentačná pozvánka sa ušla aj Kovaľovi

2013-03-14 12:00:00

Stredopoliara MFK Zemplín nominoval kormidelník SR 19 na dve priateľské zápasy proti Majazii "23" a Taliansku "19".

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov Milan Malatinský oznámil 18-člennú nomináciu na blížiace sa dve medzištátne prípravné stretnutia. Mladí Slováci sa stretnú najprv s malajzijským výberom do 23 rokov (hrá sa v sobotu 23. marca o 15.00 h v Zlatých Moravciach, pozn.) a potom nastúpia proti talianskym rovesníkom (streda 27. 3. o 15.00 h v Castelfranco Veneto).Informácie priniesla oficiálna stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ). 
V nominácii tímu SR "19" sa nachádza trojica legionárov: brankár Patrik Lukáč (FK Teplice), obranca Ľubomír Šatka z anglického Newcastlu a stredopoliar Albert Rusnák ml. pôsobiaci v akadémii anglického klubu Manchester City. 
Zverenci Milana Malatinského sa pripravujú na účasť v kvalifikácii o postup na tohtoročné majstrovstvá Európy v Litve (20. 7. - 1. 8.). Súpermi mladých Slovákov v druhej fáze tzv. Elite Round (6. - 11. júna) budú v 2. skupine Srbi, Švajčiari a Íri. V nominácii má zastúpenie aj michalovský klub v podobe stredopoliara Róberta Kovaľa. Medzi náhradníkmi sú ďalší dvaja hráči MFK Zemplín, brankár Miloslav Bréda a stredopoliar Stanislav Danko.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov na medzištátne prípravné zápasy proti Malajzii "23" (sobota 23. marca o 15.00 h) a Taliansku "19" (streda 27. marca o 15.00 h):

Brankári: Patrik Lukáč (FK Teplice/ČR), Dominik Holec (MŠK Žilina)

Obrancovia: Michal Pintér (FC ViOn Zlaté Moravce), Michal Habánek (FC Spartak Trnava), Daniel Bednárik (AS Trenčín), Tomáš Huk (MFK Košice), Filip Molnár (ŠK SFM Senec), Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl.)

Stredopoliari: Christián Steinhübel (FC Spartak Trnava), Šimon Šmehyl, Denis Čery (obaja FC Nitra), Milan Škriniar (FC ViOn Zlaté Moravce), Ondrej Duda (MFK Košice), RÓBERT KOVAĽ (MFK Zemplín Michalovce), Albert Rusnák ml. (Manchester City/Angl.)

Útočníci: Matúš Marcin (1. FC Tatran Prešov), Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina), Adam Zreľák (MFK Ružomberok)

Náhradníci:

Brankár: MILOSLAV BRÉDA (MFK Zemplín Michalovce)

Obrancovia: Richard Čiernik (MFK Dubnica), Marek Dubeň (FC Nitra)

Stredopoliari: Michal Faško (FK Dukla Banská Bystrica), Róbert Mego (MFK Dubnica), Tomáš Brigant (AS Trenčín), STANISLAV DANKO (MFK Zemplín Michalovce)

Útočníci: Viktor Kráľ (FC Nitra), Lukáš Mihálik (FC ViOn Zlaté Moravce)

Realizačný tím: Milan Malatinský (hlavný tréner), Cyril Stachura (asistent trénera), Branislav Benko (tréner brankárov), Zsolt Fegyveres (lekár), Vladimír Gramblička (masér), Rastislav Soják (technický vedúci), Ján Rosinský (hlavný vedúci)

Zdroj: SITA