Michalovčania na zápase španielskej ligy

2016-02-16 12:00:00

Brankár MFK Zemplín Matúš Kira o nevšednom zážitku na sústredení mužstva v Španielsku.

Na rozdiel od väčšiny fortunaligistov, ktorí na herné sústredenie zamierili do Turecka, futbalisti Michaloviec sa vydali za lepšími klimatickými podmienkami do španielskeho Alicante. „Trénujeme dvojfázovo, poctivo sa pripravujeme na jarnú časť sezóny, v ktorej bude naším jediným cieľom záchrana. Do mužstva prišli noví hráči, no podstatné je, že až na nejaké výnimky náš káder z jesene zostal pohromade. Odohrali sme dobré zápasy s kvalitnými súpermi. Ak si pohodu prenesieme aj do ligy, myslím si, že zostupu sa obávať nemusíme,“ vyhlásil Matúš Kira.

Sústredenie v Španielsku si Zemplínčania spríjemnili uplynulú sobotu výletom na zápas La Ligy medzi Valenciou a Espanyolom Barcelona, v ktorom domáci vyhrali 2:1. „Mali sme to vopred naplánované. Valencia nie je od Alicante ďaleko, išli sme tam všetci, bol s nami aj majiteľ klubu. Bol to skvelý zážitok, takéto zápasy som predtým zvykol sledovať iba v televízii. Veľmi som si to užil. Videli sme, ako vyzerá európsky futbal. V niektorých momentoch som mal dokonca zimomriavky. Bolo skvelé vychutnávať si atmosféru zaplneného štadióna v hľadisku. Ale zahrať si pred takou kulisou v takom stretnutí by bolo ešte krajšie,“ hovoril s úsmevom mladý brankár Zemplínčanov.

Priznal, že favorita v zápase nemal. „Hoci by si mnohí mohli myslieť, že ako fanúšik Barcelony som si želal prehru jej mestského rivala, nebolo to tak. Žiadny odpor k Espanyolu necítim a bolo mi jedno, kto zvíťazí. Podstatné bolo, že sme videli atraktívny futbal a tri góly.“

Dvadsaťjedenročný Matúš Kira to nemá v Michalovciach jednoduché, od príchodu Mariána Kelemena kryje chrbát skúsenejšiemu spoluhráčovi. A na tom sa zrejme nič nezmení ani počas fortunaligovej jari. „O mojej situácii som sa rozprával s vedením klubu. Mužstvo sa chce zachrániť v najvyššej súťaži, preto je pochopiteľné, že jednotkou bude Majo Kelemen, ktorý je starší a má oveľa viac skúseností. Mne nezostáva nič iné, ako len ďalej poctivo makať a čakať na šancu. Keď príde, musím byť pripravený. Možno pôjdem odchytať nejaké duely za druholigovú Lokomotívu Košice, aby som mal zápasovú prax. Uvidíme, ako to napokon všetko bude,“ dodal Matúš Kira.

Zdroj: fortunaliga.sk