Rezerva v generálke doma neuspela

2013-03-10 12:00:00

Na umelej tráve podľahla Snine 1:2, keď jediný presný zásah MFK Zemplín zaznamenal Lukáš Jacko.

Štvrtoligové B-mužstvo MFK Zemplín Michalovce prehralo vo svojom poslednom prípravnom stretnutí na domácej pôde súperovi z rovnakej súťaže MFK Snina najtesnejším rozdielom 1:2 (1:2).

Rezerva nastúpila v zostave aj s viacerými hráčmi druholigového A-mužstva, no v úvodných minútach to na ihrisku vôbec nebolo vidieť. Sninčania začali nebojácne a v 22. minúte sa im podarilo otvoriť skóre, keď domáci chybovali v zadných radoch a Štefan Pčola sám pred brankárom Brédom nezaváhal - 0:1. Presne o dvadsať minút neskôr zahral vo vlastnej šestnástke nedovolene rukou Pavlov a rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý Marián Pčola premenil - 0:2. V úplnom závere prvého polčasu bola penalta odpískaná aj na druhej strane, keď bol faulovaný Gamkrelidze. Loptu si na biely bod postavil sám faulovaný, ale gólman Peter Diňa jeho úmysel vystihol a loptu vyrazil. Hneď nato sa jej však zmocnil Jacko, ktorý aj s prispením hosťujúceho obrancu znížil na rozdiel gólu - 1:2. Po zmene strán mali domáci prevahu, hostí zatlačili na ich polovicu, avšak vyrovnať sa im už napodarilo. Najväčšiu šancu si vypracoval v 69. minúte Juanpe, ktorý však opečiatkoval iba pravú žrď sninskej brány.

MFK Zemplín Michalovce B - MFK Snina 1:2 (1:2)

Góly: 45. L. Jacko - 22. Š. Pčola, 42. M. Pčola (11 m)

MFK ZEMPLÍN B: Bréda - Pavlov (84. P. Petričko), V. Kostovčík (73. M. Hreha), Vernon, Smrek - L. Jacko (63. Lechman), T. Sedlák (59. M. Gomboš), S. Danko, Gamkrelidze (70. M. Devečka), Juanpe (84. Gronovič) - M. Hamuľak (55. L. Forgáč)

Pre oba celky to bol záverečný duel zimnej prípravy, pretože už o týždeň v nedeľu odštartujú jarnú časť IV. ligy skupiny Východ. Michalovčania do nej vstúpia domácim zápasom proti Giraltovciam, ktorý sa uskutoční v nedeľu 17. marca o 10.30 hod. na umelej tráve.