Dorastenci vstúpili do jarnej časti víťazstvami

2013-03-09 12:00:00

Starší zdolali Ružomberok 4:1, mladší toho istého súpera 2:1. Najbližšie sa predstavia na Slovane.

Úspešný vstup do jarnej časti prvoligovej súťaže majú za sebou dorastenecké celky MFK Zemplín Michalovce. Starší dorastenci U19 zvíťazili nad Ružomberkom hladko 4:1, mladší U17 porazili rovnakého súpera tesne 2:1.

Starší dorastenci

Na hre oboch mužstiev bolo badať, že je to pre nich prvé súťažné stretnutie po dlhej zimnej pauze. Domáci boli aktívnejší, ale šance Kolesára a Turika zostali nevyužité. V 37. minúte Leško v prvom prípade ešte úspešný nebol, ale odrazenú loptu už poslal do siete - 1:0. Krátko po prestávke prekonal hosťujúceho brankára priamo z rohu Škultéty a na rozdiel triedy zvýšil v 67. minúte Kolesár peknou strelou pod brvno. O tri minúty nato Kučera hlavou znížil, ale posledné slovo duelu patrilo Michalovčanovi Koscelníkovi, ktorý po strele z hranice šestnástky po štvrtýkrát rozvlnil ružomberskú sieť.


MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 4:1 (1:0)

Góly: 38. A. Leško, 50. Škultéty, 66. T. Kolesár, 80. M. Koscelník - 70. Kučera

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Popovič, D. Horňák, J. Šimko, Škultéty - M. Koscelník, Grič (78. Stropkay), Harvila, Turik, A. Leško (66. J. Kiss) - T. Kolesár (81. J. Štofík)

Mladší dorastenci

Tréner Ján Gajdoščík: "Úrovňou to bol iba priemerný zápas. V prvom polčase sme mali viac z hry, ale do šancí sme sa nedostávali. V 15. minúte sme však po štandardnej situácii otvorili skóre súboja zásluhou Martina Kolesára. Potom hostia prebrali iniciatívu, ale opäť sme skórovali my, keď samostatný nájazd využil Tomáš Vožný. Ani po zmene strán hra nemala tempo a hosťom sa krátko po hodine hry podarilo zo štandardky znížiť. Obe družstvá znervózneli a produkovali veľa chýb. Naše víťazstvo je však zaslúžené."

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 2:1 (2:0)

Góly: 15. M. Kolesár, 39. T. Vožný - 61. K. Gálik

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, Ilinjo, Mikovčík, Halagan - Copko (70. J. Straka), M. Ferko, Havrila, J. Andrejko - T. Vožný, Chimaľ (60. Bellás)

Najbližšie stretnutia odohrajú michalovské výbery na pôde bratislavského Slovana, kde nastúpia v sobotu 16. marca o 11. hodine (starší) a 13.15 hod. (mladší).