V Senci sa chcú Michalovce presadiť svojou hrou

2013-03-08 12:00:00

MFK Zemplín dnes vstúpi do jarnej časti súbojom v Senci. Na súpera stráca iba 6 bodov, nechce sa vracať naprázdno.

Presne po 104 dňoch sa dnes opäť otvoria brány druholigových štadiónov. Jarnú ouvertúru zaobstará súboj medzi ŠK SFM Senec a MFK Zemplín Michalovce, ktorý je zároveň šlágrom 20. kola druhej najvyššej súťaže, a odohrá sa dnes o 17.30 hod. pri Slnečných jazerách. Do jarných bojov však počas nastávajúceho víkendu nezasiahnu všetci účastníci, pretože zápasy Bardejov – Šaľa a Dolný Kubín – Dubnica odložili pre nespôsobilé terény.

Vykročiť úspešne

Zemplínčania chcú v jarnej časti súťaže dať zabudnúť na nevydarenú jeseň a vylepšiť si tabuľkové postavenie. V druholigovom pelotóne im totiž patrí až siedma priečka. V zimnej prestávke mužstvo ostalo pokope, posilnilo sa o skúsených futbalistov a hneď sa to prejavilo aj na hre a výsledkoch v prípravných dueloch, v ktorých prehralo iba raz. „Po vydarenej príprave sa už všetci v mužstve tešíme na majstrovské zápasy, atmosféra je veľmi pozitívna. Verím, že nadviažeme na dobré výkony z nedávnych súbojov a vykročíme do súťaže úspešne,“ povedal na úvod Vladimír Janočko, najväčšia ryba, ktorá v zime uviazla v druholigovom rybníku.

Hrať koncentrovane

Odchovanec košického 1. FC, ktorý do Michaloviec prišiel z rakúskeho Leopoldsdorfu, o Senci, kde dnes spolu so spoluhráčmi začne jar, nemá žiadne poznatky. „Tréner má súpera určite dobre zmapovaného, takže nám dá dobré taktické pokyny. Musíme však hrať zodpovedne a koncentrovane od prvej do poslednej minúty, ako to bolo v príprave,“ tvrdil najskúsenejší hráč rusnákovej družiny. ŠK SFM zimoval na treťom mieste a radí sa k ašpirantom na postup, takže na úvod čaká MFK Zemplín náročná previerka. „Súťaž vyrovnaná, preto nie sú silní ani slabí súperi. Chceme sa presadiť svojou hrou.“

Berie hocijaké víťazstvo

Vladimír Janočko, ktorému nikto nepovie inak ako „Oki“, nastúpi v slovenskej súťaži na majstrovský zápas po dlhej dobe. „Pamätám si, že posledný duel som odohral v jeseni 1999,“ lovil v pamäti 36-ročný ofenzívny stredopoliar, ktorému sme ihneď posledný zápas aj pripomenuli. Bolo to presne 9. novembra 1999 v drese košických tigrov, ktorí na domácej pôde vtedy porazili Prievidzu 3:2. Bral by takýto výsledok aj dnes? „Určite áno, beriem hocijaké víťazstvo. Okrem toho chceme podať aj dobrý výkon,“ dodal. Michalovčania vycestovali do Senca už včera napoludnie, okrem dlhodobo zraneného Regáliho sú v poriadku všetci hráči.

Zdroj: denník Korzár