Druholigisti pred štartom jarnej časti súťaže

2013-03-07 12:00:00

Po jeseni sa najviac oslabila Dubnica nad Váhom, ktorej odišlo 13 hráčov. Ostatné tímy sa snažili svoje kádre posilniť.

ŽP ŠPORT PODBREZOVÁ

Do kádra vedúceho mužstva po jesennej časti prišli brankár Baláž z Polonie Bytom, útočník Laksík z Dukly Banská Bystrica a dorastenci Polaščík, Očenáš, Mózer a Sokol. Odišli brankár Gábriš, ktorý si hľadá angažmán, stredopoliar Cmarko do Šamorína, útočníci Gombala do Ružinej a Ľ. Rusnák ukončil hosťovanie z Trebišova. „Na hlavnom ihrisku máme tridsať centimetrov snehu. Prvý jarný zápas s Ružinou odohráme túto sobotu na našej umelej tráve v Skalitom a tretie jarné kolo so Šaľou na štadióne v Brezne. Našou prioritou pri modernizácii štadióna bude vyhrievaný trávnik,“ zdôraznil športový riaditeľ Michal Budovec.

FK DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA

Káder ďalšieho ašpiranta na postup najnovšie posilnili útočníci Gašparík zo Spartaka Trnava a Hošek zo Senice, ktorý prišiel spolu s brankárom Malecom, ďalej stopér Peter Majerník z Myjavy, stredopoliari Autunovič z Komárna a Kuráň z ŠK Slovan. Pripomíname, že s klubom sa dohodli Fodrek s Obžerom, v štádiu vybavovania je príchod Velického a brankára Poláčka, z Ružomberka prišli Gerát, Gerec a Kutlík, z Dubnice Božoň s Beňom. DAC odohral 9 prípravných stretnutí, päť vyhral, jeden remizoval a tri prehral. „Každý post sme zdvojnásobili, čo nám na jeseň chýbalo. Chceme hrať o špicu,“ podotkol generálny manažér Dušan Chytil.

ŠK SFM SENEC

Podarí sa pri Slnečných jazerách nahradiť ofenzívnu silu Peňašku a Tomášeka? Po zranení sa vrátili na hosťovanie Neoveský z Myjavy a Železník z Trnavy, k oporám stredovej formácie by mal patriť aj „pracant“ Hílek, ktorý hral na jeseň za Viktoriu Žižkov. Novými tvárami sú Orolín z Bohemiansu Praha, útočník Ujčík, ktorý na jeseň obliekal dres Dolného Kubína, Slovan Bratislava predĺžil hosťovanie Molnárovi, ktorý prišiel s Vrablecom. Piatkový šláger úvodného jarného kola s Michalovcami sľubuje zaujímavý futbal.

FK SLOVAN DUSLO ŠAĽA

Lalák s Lanczom posilnili štvrtoligové Palárikovo, Gajdoš Topoľčany, Cs. Takács Vlčany a Mészáros Močenok. O kanoniera L. Szaba sa zaujímali Slovan, Trnava a Liberec, no napokon zostal. Nováčikmi sú stredopoliar Ivančík a útočník Prúčny, synovia bývalých futbalistov. „Káder je stabilizovaný, chceli by sme skončiť do šiesteho miesta,“ konštatoval manažér Dusla Ladislav Jaroš. Chemici budú mať v prvom jarnom kole voľno, lebo zápas v Bardejove Únia ligových klubov odložila, pretože na tamojšom ihrisku je päť centimetrov snehu, ktorý sa pre nočné mrazy nestíha roztopiť.

PARTIZÁN BARDEJOV

Po dlhom čase sa stretli v materskom klube traja bratia Zápotokovci – Ján, Lukáš a Tomáš. Z Malajzie sa vrátili Palša s Kuhajdíkom, novými sú Paukner a zrejme aj Nigérijčan Nworah z Tatrana Prešov. Hosťovanie z prešovského Tatrana sa skončilo Dupkalovi a Ivankovi-Macejovi. Dlhodobo zranení sú Lauko s Pisarikom. „V jarnej časti by sme radi pokračovali v jesennom trende a prilákali ešte viac fanúšikov,“ poznamenal manažér Dušan Molčan. Zápas prvého jarného kola so Šaľou preložili na 16. apríla.

MFK DUBNICA NAD VÁHOM

Z najmladšieho a najsympatickejšieho mužstva jesennej časti odišlo rekordných trinásť hráčov: Augustini, Klabník a Grabež do Trnavy, Brigant do Trenčína, Božoň s Beňom do Dunajskej Stredy, Urban do Šamorína, Šupák do Serede, F. Vavrík do Moravian, Masárik s Kukuliašom do Borčíc, Behan do Novej Dubnice a Loduha sa vrátil do Púchova. Z trnavského Spartaka prišli mladíci Steinhűbel a Djiby Ba a z vlastného dorastu Števček, Valjent a Zahraničnyj. „Káder je ešte mladší, budeme zvedaví, ako sa naši odchovanci uplatnia v kvalitnej súťaži. Verím, že viacerí zaujmú. Radi by sme sa vyhli boju o záchranu,“ podotkol člen predstavenstva klubu Ivan Nemečkay.

MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE

Najzvučnejšou posilou je Janočko, po jeho boku bývalí ligoví hráči Ružomberka Božok a Sedlák, či Španiel Garzon, ktorý hral pred tromi rokmi v Prešove. Do obrany prišiel z Tábora skúsený košický odchovanec Smrek, ktorý obliekal aj dres Moldavy. Špilár odišiel do Bohemiansu Praha, trio Brudňak, Jakubčo, Mihok do Humenného, Dargaj, Immorlano, Forgáč do „B“ mužstva, J. Čarnota do Opavy a Garel so Zonzonom sa vrátili do Francúzska. Mužstvo trénera Alberta Rusnáka s novým asistentom Jozefom Džubarom, bývalým ligovým hráčom Tatrana Prešov a Humenného, dosahovalo v príprave dobré výsledky. „V hre mužstva cítiť skúsenosť Janočka a Božoka,“ zdôraznil vedúci mužstva Peter Ščobik.

FC ŠTK 1914 ŠAMORÍN

Novým asistentom nového trénera Libora Fašianga sa stal Vojtech Varadin, bývalý československý reprezentant z čias veľkej Trnavy. Novými tvárami sú Srbi Savič a Javorina, Cmarko z Podbrezovej, Čemba z Pezinka, Tanguy z Kamerunu. Borbély prestúpil do Vrakúňa, Pelegríny na Myjavu, Kuba do Piešťan, M. Sedlák ukončil hosťovanie zo Senice a Čermák z ŠK Dúbravka, Gilewicz sa vrátil do Poľska a Kopúň si hľadá angažmán. Trávnik na jarný štart s Rimavskou Sobotou je v dobrom stave. „Naším cieľom je záchrana,“ zdôraznil generálny manažér Peter Bláha.

MFK DOLNÝ KUBÍN

Mužstvo začalo prípravu pred tromi týždňami a trojfázové tréningy už má za sebou. Káder sa postupne dopĺňa, prestupy hráčov amatérov sa končia 15. marca. Brčák sa vrátil z Podbrezovej, z Ružomberka prišiel brankár Pažitka, do Senca zamieril Ujčík, Dolinajec zostal v Dubnici. Odloženie sobotňajšieho zápasu s Dubnicou na 16. apríla zrejme prišlo Molnárovcom vhod. Z ihriska pomaly mizne sneh, na umelom trávniku je hráčom horúco.

MŠK RIMAVSKÁ SOBOTA

Na Gemeri budú hosťovať Pribula s Katonom z Tatrana Prešov (v štádiu vybavovania je aj príchod Mariána Adama), T. Kubík z MFK Košice, Sivčevič z Dolného Kubína a Labun z Liptovského Mikuláša. Dlhoročná opora Geri začal po dlhodobom zranení trénovať prípravku, nad jeho aktívnou činnosťou visí otáznik. Čertík prestúpil do Noweho Saczu, P. Ďurica skúša šťastie v Thajsku, Nakamura hrá za Akadémiu Ferenca Puskása druhú maďarskú ligu, Gálik bude obliekať dres Levíc a Kőből Fiľakova. „Máme úzky káder, no keď ho porovnám s jesenným a na základe hry mužstva v závere prípravy, zdá sa, že by sme mohli byť silnejší. Keďže jeseň nám nevyšla, naším jediným cieľom je záchrana,“ doplnil vedúci mužstva Attila Domík.

MFK TATRAN LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

Z Trenčína budú v Liptove hosťovať Malec a Morong, z Banskej Bystrice Július Chomistek, zo Žiliny Kucharčík s Revákom a z Palúdzky Trnovský. Bývalý kanonier P. Tomko sa vrátil z Liptovskej Štiavnice, M. Blaščík zo Smrečian a Latiak z Mjanmarska. Odišli Labun (R. Sobota), Rezer (L. Hrádok), Popik (Humenné), Janec (Liberec), Ďungel (Martin), Daško (Ružiná) a Legerský (Závažná Poruba). Podtatranci z desiatich prípravných stretnutí vyhrali deväť. V jarnej premiére sa predstavia v Dunajskej Strede, v ďalšom kole by mali privítať Podbrezovú. Ibaže dve tretiny ihriska ležia pod snehom a ľadom... „Keď každý zápas odohráme s úsmevom a v konečnej tabuľke budeme nad čiarou zostupu, potom budem spokojný,“ pripojil želenie športový riaditeľ Martin Pohlod.

TJ BANÍK RUŽINÁ

Baníci majú za sebou kvalitnú prípravu so silnými súpermi z našej najvyššej súťaže, Maďarska i Rakúska. V bráne sa striedali Michalík a Mikla (prišiel z Divína), do obrany sa vrátil na hosťovanie Hladík zo Senice, prišiel aj Daško z Popradu i Peciar. Novými stredopoliarmi sú Camara z Guiney, Marko zo Senca, Kočiš z Trnavy, M. Karásek z Podbrezovej a Kysučania L. Blaščík s Ometákom. V útoku sa predstavia Konžan Mashikesukisa z Galanty a Gombala z Podbrezovej. „Omladli sme sa a sám som zvedavý, čo dokážeme v majstrovských zápasoch. Radi by sme sa zachránili,“ poznamenal kapitán a vedúci mužstva Tomáš Boháčik.

Zdroj: denník Šport