Jozef Džubara po rokoch opäť zakotvil v Zemplíne

2013-03-05 12:00:00

Niekdajší hráč Trebišova či Veľkých Kapušian sa stal novým asistentom Alberta Rusnáka pri druholigovom A-mužstve.

Tréner druholigového A-mužstva MFK Zemplín Michalovce Albert Rusnák má konečne nového asistenta. Celú zimnú prípravu odtrénoval prakticky sám, spočiatku mu pomáhal kondičný tréner Rastislav Švický, ktorý však odišiel do azerbajdžanského FK Ravan Baku, teraz sa však bude môcť spoľahnúť aj na služby Jozefa Džubaru. Ten naposledy pôsobil pri mládeži v prešovskom Tatrane, od nedele je oficiálne novou posilou realizačného tímu  druholigistu z Michaloviec.

Poznajú sa z Prešova

J. Džubara vyplnil miesto asistenta po Milanovi Lalkovičovi, ktorý v MFK Zemplín skončil ešte v závere jesennej časti. Odvtedy michalovskí funkcionári k A. Rusnákovi usilovne hľadali nového asistenta, v hre bol aj jeden španielsky lodivod, jeho príchod sa však nezrealizoval kvôli administratívnym prieťahom. Nakoniec voľba padla na 47-ročného Džubaru. „Bol som trénerom na voľnej nohe, Michalovce ma oslovili s tým, že hľadajú nového asistenta. S Albertom Rusnákom sa poznám, kedysi sme spolu hrávali v Prešove, takže aj to zavážilo, že som prijal ich ponuku,“ prezradil J. Džubara.

Spomienky na derby

Na Zemplíne v minulosti už pôsobil, ešte počas aktívnej hráčskej kariéry obliekal dresy Slavoja Trebišov aj Energetiku Veľké Kapušany. Do Michaloviec tak viackrát zavítal ako súper. „Mám na ne príjemné spomienky, keď som tu nastúpil za Trebišov, tak zakaždým to boli výborné derby zápasy, ktoré dnes už chýbajú,“ zaspomínal si na minulosť J. Džubara, ktorého prvé dojmy z MFK Zemplín sú veľmi dobré. „Sú tu výborné podmienky. Michalovce je jedno z mála miest na Slovensku, kde sa futbal nerobí iba ústami, ale aj činmi, čoho dôkazom je nový štadión,“ uviedol.

Hráčov spoznáva

Nový asistent absolvuje premiéru na michalovskej lavičke už tento piatok v Senci, kedy mužstvo odštartuje jarnú časť druhej ligy. Za necelý tento týždeň sa pokúsi čo najlepšie spoznať nových zverencov, aj keď viacerých už registroval aj predtým. „Nejakých chlapcov poznám, či už Leška, Kovaľa či Kuncu, ale aj Sedláka z pôsobenia v Ružomberku a Jurča z Prešova. Proti Janočkovi som v minulosti dokonca ešte hrával,“ s úsmevom uzavrel debatu J. Džubara.

Kto je Jozef Džubara?

Narodil sa 15. mája 1965 v neďalekom Humennom. Bol defenzívnym typom futbalistu, s futbalom začínal v Snine, pokračoval v Prešove, Hradci Králové, Rimavskej Sobote a Trebišove, na sklonku kariéry odišiel do Veľkých Kapušian. Neskôr ešte obliekal dresy Fintíc a Ľubotíc. S trénovaním odštartoval v Prešove, kde viedol dorastencov a potom aj juniorov. Potom sedel rok a pol na lavičke Lokomotívy Košice. Jeho poslednou zastávkou bol prešovský Tatran, v ktorom trénoval poldruha roka tamojších mládežníkov. 

Zdroj: denník Korzár