Michalovčania porazili Lipany rozdielom triedy

2013-02-28 12:00:00

Generálka MFK Zemplín vyšla na výbornú, hetrikom sa zaskvel útočník Dominik Kunca, jeden gól pridal Róbert Kovaľ.

Posledný prípravný súboj pred ostrým druholigovým štartom odohrali dnes popoludní na ihrisku v Topoľanoch futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Ich súperom boli treťoligové Lipany, ktorých nakoniec zdolali rozdielom triedy 4:1.

Zemplínčania sa do súpera pustili s chuťou a už v 5. minúte mohol otvoriť skóre Janočko, ale brankár Bartoš bol proti, keď loptu s námahou vyrazil na roh. O osem minút sa už domáci dočkali, po centri z ľavej strany sa hlavou presadil Kovaľ - 1:0. V 21. minúte bol už rozdiel v skóre dvojgólový, Kovaľ poslal loptu do súperovej päťky, kde číhal Kunca a ten pohotovo zvýšil. Michalovčania naďalej hýrili aktivitou a Kunca po Božokovej prihrávke zvýšil už na rozdiel triedy - 3:0. Päť minút pred prestávkou hostia znížili, po centri z pravej strany trafil hlavou presne Ševčovič. V úvode druhého dejstva hry najprv Božokovu dobrú strelu zneškodnil gólman Bartoš a o pár sekúnd nato obranca hostí zastavil na čiare hlavičku Korijkova smerujúcu do brány. V 54. minúte sa do šestnástky Lipan predral Kunca a pomedzi brankárove nohy spečatil skóre stretnutia na konečných 4:1 a zároveň dokonal svoj hetrik.


MFK Zemplín Michalovce - ŠK Odeva Lipany 4:1 (3:1)

Góly: 13. Kovaľ, 21., 35. a 54. D. Kunca - 40. Ševčovič

MFK ZEMPLÍN: T. Jenčo - D. Horňák, L. Hruška (46. Vernon), Korijkov, M. Vanák - Kovaľ, T. Sedlák, V. Janočko (60. S. Danko), Božok (60. L. Jacko) - D. Kunca, M. Hamuľak

ŠK ODEVA: P. Bartoš - Figura, Gomoľa, Krivak, J. Janič - Genčúr (60. Blaško), Kovalík (60. M. Drobňák), Popovec, I. Pončák - Ševčovič (86. Jabcon), Eliáš

Najbližšie čaká zverencov trénera Alberta Rusnáka už majstrovský zápas, v piatok 8. marca o 17.30 hod. ho odohrajú na pôde ŠK SFM Senec.