Rezerva doma vysoko zdolala Pušovce

2013-02-24 12:00:00

Nad popredným šiestoligovým celkom z Pušoviec zvíťazila 5:1, po dva góly strelili Gamkrelidze a Juanpe, jeden Kozár.

Prvé víťazstvo v prebiehajúcej zimnej príprave dosiahli dnes hráči štvrtoligového B-mužstva MFK Zemplín, ktorí na vlastnej umelej tráve porazili FK Rozvoj Pušovce, lídra šiestej ligy skupiny šarišskej, v ktorom pôsobia aj traja Exmichalovčania Tomáš Suslo, Michal Žarnay a Peter Zahradnik, hladko 5:1. Pôvodne mali zverenci hrajúceho trénera Tomáša Kozára odohrať stretnutie s Veľkými Revištiami, ale tie v piatok večer duel odvolali. Dôvodom mal byť vysoký počet chorých hráčov v ich tíme.

Rezerva nastúpila na zápas aj s viacerými hráčmi druholigového A-mužstva, ktoré včera kvôli nepriaznivým poveternostným podmienkam neodohralo stretnutie v Senici. Od úvodu si vytvorili prevahu, ktorú mohol korunovať gólom Danko, ale jeho dobrú strelu brankár hostí zneškodnil. Domáci sa dočkali v 22. minúte, po individuálnej akcii sa presadil Gamkrelidze - 1:0. O dve minúty bolo vyrovnané, ale v úplnom závere prvého polčasu vrátil Michalovčanom vedenie Juanpe. Ten bezpečne premenil pokutový kop, ktorý bol nariadený práve za faul na neho. Aj po prestávke sa hralo v réžii MFK Zemplín, v 49. minúte po akcii Juanpeho poslal loptu odrazenú od žrde do siete Kozár - 3:1. Tesne pred uplynutím hodiny hry pridal štvrtý domáci gól po blafáku na brankára Juanpe, ktorého pekne vysunul Gamkrelidze. Záverečné slovo súboja patrilo Gamkrelidzemu, ktorý v 71. minúte zužitkoval center Kostovčíka z pravej strane a vsietil piaty michalovský gól.

MFK Zemplín Michalovce B - FK Rozvoj Pušovce 5:1 (2:1)

Góly MI: Gamkrelidze 2, Juanpe 2 (1 z 11 m), T. Kozár

MFK ZEMPLÍN B: Bréda - D. Horňák, V. Kostovčík (46. Pavlov), Vernon (78. Vali), M. Hreha (46. M. Gomboš) - L. Jacko (74. L. Apiar), T. Sedlák (60. Lukačko), S. Danko, Gamkrelidze - Juanpe (65. Gaňo), T. Kozár (68. Ďurik)

Najbližšie stretnutie odohrajú Michalovčania na budúcu nedeľu (3. februára) o 10. hodine na vlastnej pôde proti treťoligovému maďarskému tímu Cigánd SE.