A-mužstvo odcestovalo na krátke sústredenie

2013-02-19 12:00:00

Ich prechodným domovom sa na najbližšie štyri dni stane hotel ViOn v Zlatých Moravciach. Vo výprave 18 hráčov.

Druholigové A-mužstvo Michaloviec dnes napoludnie odcestovalo na krátke sústredenie do Zlatých Moraviec. Hráči spoločne s realizačným tímom budú ubytovaní v tamojšom hoteli ViOn. Na západnom Slovensku pobudnú do soboty. Program sústredenia odštartujú zajtra o 14.30 hod. prípravným zápasom s prvoligovou Nitrou, ktorý by mali odohrať pod Zoborom na prírodnej tráve. Vo štvrtok a v piatok budú "rusnákovci" iba trénovať a v sobotu odohrajú druhý súboj, tentoraz na pôde Senice (tiež o 14.30 hod.). Pre corgoňligistu to bude generálka na jarnú časť súťaže, zápas sa s najväčšou pravdepodobnosťou odohrá na hlavnom ihrisku Záhorákov.

Na sústredenie do Zlatých Moraviec odcestovalo týchto sedemnásť hráčov: Tomáš Jenčo, Miloslav Bréda - Vernon De Marco Morlacchi, Michal Hamuľak, Vladimír Janočko, Marcos Calero Perez, Luboš Hruška, Dominik Kunca, Lukáš Jacko, Michal Vanák, Róbert Kovaľ, Miroslav Božok, Ľubomír Korijkov, Stanislav Danko, Pavol Jurčo, Oliver Podhorin, Tomáš Sedlák. Realizačný tím: Albert Rusnák (hlavný tréner), Peter Pillár (tréner brankárov), Peter Ščobik (vedúci mužstva), Ladislav Bubernák a Igor Iľko (maséri).

Iste ste si všimli, že niektorí hráči na sústredenie nevycestovali. Doma zostali z rôznych dôvodov. Stanislav Smrek, ktorý laboroval so zlomenými rebrami, bude individuálne trénovať doma v Košiciach a dvojica Martin Regáli - Francisco Immorlano je zranená. Prvému menovanému vyskočilo počas piatkového tréningu koleno a pauzovať bude pravdepodobne 2-3 mesiace. Druhý má pre zmenu problémy s posunutou platničkou a dĺžka jeho absencie zatiaľ nie je známa. Georgii Gamkrelidze, ktorý bol chorý, zostal trénovať s B-mužstvom a mladíci Dávid Horňák a Adrián Leško so starším dorastom. Sústredenia sa nezúčastní ani mladý ruský útočník Denis Mukhametdinov, ktorému skončili víza a musel odcestovať na Ukrajinu, odkiaľ by sa mal vrátiť na budúci týždeň. Vo výprave chýbal aj tretí brankár Jozef Brudňak. Ten už v nedeľu odchytal zápas za Humenné, kam by mal odísť na hosťovanie.

Naopak, do kádra pribudol odchovanec Miroslav Božok, potenciálna posila MFK Zemplín, ktorý pred niekoľkými dňami rozviazal zmluvu s poľským GKS Belchatów a momentálne je voľným hráčom. Jeho príchod vyzerá nádejne, ale ešte nie je potvrdený. Tréner Albert Rusnák bude mať na sústredení aj jednu novú tvár. Je ňou španielsky útočník Juan Pedro Berga Garzón (používa prezývku Juanpe), ktorý by sa k mužstvu mal pripojiť dnes večer. Tento 22-ročný zakončovateľ naposledy obliekal dres účastníka tretej najvyššej španielskej súťaže CD Atlético Baleares.

Prinášame vám aj zopár fotiek mužstva, ktoré vznikli krátko pred odchodom do Zlatých Moraviec.