Jakub Grič skóroval za slovenskú 17-tku

2013-02-18 12:00:00

V dnešnom prípravnom súboji na pôde Izraela zaznamenal druhý gól slovenského výberu do domácej siete.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov zvíťazili v pondelňajšom medzištátnom prípravnom dueli v izraelskom stredisku Kibbutz Šefajim nad domácimi rovesníkmi 2:0 (2:0). Po bezgólovom prvom polčase sa mladí Slováci dvakrát gólovo presadili po zmene strán: v 42. min otvoril skóre Matej Lovás z MFK Ružomberok a druhý presný zásah pridal v 57. min Jakub Grič z MFK Zemplín Michalovce, ktorý odohral celé stretnutie. Informáciu prinieslo konto Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na Facebooku.
Odvetný vzájomný zápas týchto dvoch súperov sa uskutoční v stredu 20. februára v rovnakom dejisku. Pre zverencov trénera SR "17" Ladislava Pecka je to príprava na blížiace sa majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie, ktoré budú v máji na Slovensku.

Izrael "17" - Slovensko "17" 0:2 (0:0)

Góly: 42. M. Lovás, 57. GRIČ

SR "17": M. Junas - A. Kadlec, D. Vavro, Kotrík, Š. Kupec - Čmelík (41. Slaninka), GRIČ, Káčer, L. Haraslín - Špalek (72. M. Vlček), M. Lovás (61. T. Vestenický)

Ladislav Pecko (tréner SR "17"): "Odohrali sme poctivý zápas, keď sme dokázali najmä v prvom polčase eliminovať rýchlosť a techniku súpera. V druhom polčase sme dvakrát skórovali po hlavičkách z rohových kopov. Veľkú zásluhu na našom víťazstve má brankár Junas, ktorý bol najlepším hráčom na ihrisku."

Zdroj: SITA