Na Plese športovcov nechýbali ani futbalisti

2013-01-21 12:00:00

Na Moteli Kamenec sa pod záštitou primátora Michaloviec Viliama Zahorčáka prvýkrát konal Ples športovcov a priateľov športu.

V sobotu sa na Moteli Kamenec na Zemplínskej Šírave uskutočnil premiérový ročník plesu, ktorý niesol názov Ples športovcov a priateľov športu. Konal pod záštitou primátora mesta Michalovce Viliama Zahorčáka a zišlo sa na ňom mnoho známych michalovských športovcov. Medzi nimi nemohli chýbať ani hráči, funkcionári a tréneri, ktorí reprezentovali farby MFK Zemplín Michalovce. Zabaviť sa prišli takmer všetci hráči druholigového A-mužstva, tréneri Albert Rusnák, Rastislav Švický, Peter Pillár, Branislav Sokoli či Adrián Devečka, ale aj predseda predstavenstva Igor Šoltinský, člen predstavenstva Ján Sabol, manažér mládeže Igor Remák i koordinátor mládeže Marek Zahorčák. Španielski legionári v michalovských službách – Francisco Immorlano, Vernon De Marco a Marcos Calero Perez – takýto ples zažili na vlastnej koži vôbec po prvýkrát.

Ples úvodnou rečou otvoril Viliam Zahorčák, ktorý následne odovzdal slovo Igorovi Remákovi. O kultúrnu vložku sa postarali tanečníci z klubu Grácia Michalovce a ďalší účinkujúci. Hudobnú produkciu mal na starosti DJ Miloš, ktorý na Zemplínsku Šíravu prišiel až Liptovského Mikuláša. A ako nám prezradil, pri slovenskom mori bol prvýkrát v živote.

A aký by to bol ples, keby na ňom chýbala tombola. Výnimkou nebol ani tento, každý majiteľ tombolového lístka mohol vyhrať zaujímavé ceny. Pri žrebovaní sa šťastie usmialo aj na futbalistov. Druhú cenu, ktorou bol obrovský televízor, vyhral obranca Michal Vanák. Púchovský rodák veru mal čo robiť, aby svoju výhru udržal v rukách. Naprázdno neobišiel ani stredopoliar Róbert Kovaľ. Ten vyhral cenu, s ktorou prichádza do styku takmer každý deň v roku. Získal totiž futbalovú loptu s podpismi hráčov MFK Zemplín, a teda aj s jeho vlastným...

Spomedzi futbalistov práve Róbertovi Kovaľovi patril sobotňajší večer. Nie kvôli spomínanej výhre v tombole, ale preto, že ako jediný z futbalového klubu získal ocenenie najúspešnejší športovec mesta Michalovce za uplynulý rok. Slávnostné oceňovanie športovcov bolo súčasťou plesu a okrem Róberta Kovaľa bolo odmenených aj ďalších 13 michalovských športovcov a 5 kolektívov. Kofimu, ako ho všetci familiárne nazývajú, aj touto cestou chceme k oceneniu pogratulovať.